Gomezovi nebudeme nic vyčítat. Prohráli jsme jako mužstvo, zastal se spoluhráče Haraslín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gomezovi nebudeme nic vyčítat. Prohráli jsme jako mužstvo, zastal se spoluhráče Haraslín

Lukáš Haraslín byl jediným úspěšným střelcem Sparty.
Lukáš Haraslín byl jediným úspěšným střelcem Sparty.Profimedia
Podle křídelníka Lukáše Haraslína (27) nebudou fotbalisté Sparty po čtvrteční prohře 1:2 na hřišti Glasgow Rangers ve skupině Evropské ligy vyčítat stoperovi Jamesi Gomezovi (21) chyby. Slovenský reprezentant v rozhovoru s novináři uvedl, že Pražané prohráli na Ibrox Stadium jako tým. Litoval, že kromě gólu, jímž utkání zdramatizoval, neproměnil další dvě šance.

Gomez nejprve v 11. minutě při snaze o zpětnou přihrávku ztratil míč a Danilo otevřel skóre. Ve 20. minutě si Todd Cantwell před mladým Gambijcem zasekl ve vápně míč a zvýšil na rozdíl dvou branek.

"Chyby k fotbalu patří, bohužel se to dnes přihodilo nám. Nebudeme mu nic vyčítat. Je to náš spoluhráč," prohlásil Haraslín. "Nebudeme házet vinu na jednoho, dva nebo tři hráče. Prohráli jsme jako mužstvo. Jdeme dál, máme před sebou další dva zápasy ve skupině. Teď nás ale čeká liga. Musíme dobře zregenerovat a připravit se, protože nás čeká náročný přesun ze Skotska do Prahy a potom zase do Ostravy," dodal rodák z Bratislavy.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Sparta na druhé místo, které zaručuje pokračování v soutěži, ztrácí tři body. Aktuálně ho drží právě Rangers. Třetí celky z každé skupiny pokračují na jaře v Evropské konferenční lize. Letenští jsou nyní pouze o bod před posledním Arisem Limassol. V čele je Betis Sevilla s devíti body. "Jsme smutní, protože jsme tu chtěli bodovat. Stále máme před sebou dva zápasy ve skupině, takže se o to popereme," podotkl Haraslín.

Svěřencům dánského trenéra Briana Priskeho první poločas před zraky 48 838 diváků nevyšel. "Těžko říct, čím to bylo, protože jsem na hřišti nebyl. Řekli jsme si, že nesmíme dělat chyby a dostat soupeře na koně, což se nám moc nepodařilo. V prvním poločase nám dali bohužel dva rychlé góly. První poločas byli lepší, ale ve druhém jsme si bod možná zasloužili," uvedl bývalý hráč Lechie Gdaňsk nebo Sassuola.

Šance na vyrovnání byly

Do utkání zasáhl po necelé hodině hry. Kvůli zranění nastoupil v sobotu v lize proti Bohemians 1905 jen na závěr utkání. "To není moc otázka na mě, říkal jsem, že se cítím fajn. Trenéři se mnou mají nějaký záměr a nebudu řešit, jestli hraju od první, nebo 60. minuty. Vždycky chci odvést maximum a co nejvíc pomoct týmu," poznamenal Haraslín.

V 77. minutě zdramatizoval zápas snížením na 1:2. "Měl jsem ještě dvě šance. Nejprve střelu po rohu, kdy se ke mně míč odrazil, ale trefil jsem to těsně vedle. U druhé střely jsem to tlačil (očima) do brány. Myslím si, že po zemi by to neprošlo, protože obránce šel do skluzu. Snažil jsem se to trefit na druhou tyč a brankář (Butland) skvěle zakročil," mínil Haraslín.

Tabulka skupiny po 4. zápasech. (10.11.)
Tabulka skupiny po 4. zápasech. (10.11.)Livesport

I vinou zranění se za Spartu v soutěžním duelu trefil poprvé do 24. září. "Jsem rád, že jsem zpátky. Chci pomáhat mužstvu góly, přihrávkami a dobrými výkony. Věřím, že to tak bude pokračovat," řekl se sedmi góly aktuálně nejlepší střelec ligové sezony.

Přehled zápasu Rangers – Sparta 2:1