Schick před Římem: Postup jsme si loni zasloužili, teď se každý z nás chce pomstít

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Schick před Římem: Postup jsme si loni zasloužili, teď se každý z nás chce pomstít

Patrik Schick během tiskové konference.
Patrik Schick během tiskové konference.Profimedia
Před rokem musel Bayer Leverkusen strávit trpké vyřazení od AS Řím v semifinále Evropské ligy, v této sezoně stále neporažený klub nyní věří v nápravu. Ve čtvrtek večer zahájí bundesligový mistr dvojzápas v Římě a útočník Patrik Schick (28) se těší nejen na odplatu, ale i na setkání s bývalými spoluhráči. Dres AS oblékal od léta 2017 dva roky. Loni v semifinále nemohl hrát kvůli vleklému zranění.

"Všichni hráči i ostatní v klubu si pamatují, jak to loni bylo. Postup jsme si loni zasloužili, teď se každý z nás chce pomstít," řekl Schick na večerní tiskové konferenci. V minulé sezoně Evropské ligy Bayer prohrál v Římě 0:1 a doma pak remizoval bez branek.

Nyní Leverkusen drží sérii 46 zápasů bez porážky, titul v německé lize už má a je hladový po dalších úspěších. Schick je nadšený, že tentokrát je zdravotně fit a čeká ho emotivní návrat. "Je fajn být zpátky, zvlášť, když jsem loni kvůli zranění nemohl hrát. Těším se i na to, že uvidím některé bývalé spoluhráče. Zvlášť Daniele De Rossiho, který je teď trenérem a dělá velmi dobrou práci," řekl.

Zápas začne ve 21 hodin a druhý český útočník Adam Hložek tentokrát bude jen v roli diváka, protože doléčuje poraněný kotník. Naopak brankář Matěj Kovář by neměl v sestavě německého šampiona chybět.

Utkání AS Řím – Bayer Leverkusen (čtvrtek 2. května, 21:00)