Schick zvolen hráčem týdne v Evropské lize, ocenění mu vynesly dva góly proti Karabachu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Schick zvolen hráčem týdne v Evropské lize, ocenění mu vynesly dva góly proti Karabachu
Schick dvěma góly v prodloužení zařídil postup Leverkusenu.
Schick dvěma góly v prodloužení zařídil postup Leverkusenu.AFP
Češti fotbalisté jsou letos v Evropské lize hodně vidět a dokazuje to fakt, že se už třetí z nich stal hráčem týdne. Na podzim triumfovali slávista Mojmír Chytil (24) a sparťan Ladislav Krejčí (24), nyní díky skvělému výkonu proti Karabachu v hlasování uspěl Patrik Schick (28).

Leverkusen – Karabach 3:2

Reprezentační útočník byl ústřední postavou nastavení odvety proti Karabachu. Ázerbájdžánský klub ve druhé půli vedl 2:0 a mířil za postupem, Leverkusen ale dokázal v 72. minutě vyrovnat a v závěru přišly Schickovy momenty. Ten ve třetí minutě nastavení vyrovnal, následně si na své konto připsal i postupovou trefu.

Schick v hlasování předčil záložníka West Hamu Mohammeda Kuduse a hlavní hvězdy dvou klubů, které vyřadily české zástupce – o cenu se neúspěšně ucházeli Rafael Leao (AC Milán) a Mohamed Salah (Liverpool).

Schick navázal na sparťanského kapitána Krejčího (první kolo základních skupin) a Chytila (druhé kolo základních skupin). Stejnou cenu navíc v pátém kole dostal i další hráč Letenských Veljko Birmančevič.

Výsledky Evropské ligy