Sparta neřekla v boji o postup poslední slovo, Betis zmrazil v chladné Praze Haraslín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta neřekla v boji o postup poslední slovo, Betis zmrazil v chladné Praze Haraslín

Aktualizováno
O výhře rozhodl přesným zásahem Haraslín.
O výhře rozhodl přesným zásahem Haraslín.Profimedia
Sparta Praha porazila v pátém kole Evropské ligy na vyprodané Letné Betis 1:0, díky čemuž si do posledního duelu skupiny C udržela postupovou naději. Mrazivé teploty se navzdory předpokladům některých fanoušků i expertů na výkonu Španělů znatelně nepodepsaly a lídr tabulky byl po většinu utkání nebezpečnějším celkem. Spoustu jeho šancí však zneškodnil výborně chytající Peter Vindahl (25). O jediný přesný zásah duelu se v 54. minutě postaral Lukáš Haraslín (27) povedenou ranou zpoza šestnáctky.

Sparta – Betis 1:0

Španělé, v jejichž základní sestavě udělal velezkušený Manuel Pellegrini od posledního ligového klání hned devět změn, poprvé výrazně zahrozili ve 14. minutě. Nabil Fekir se šikovně uvolnil uvnitř vápna a vyslal přízemní pokus na bližší tyč, připraveného Vindahla ale nepřekonal. V rudém dresu se o chvíli později připomněl Haraslín, který však z hranice šestnáctky pálil jen do středu brány.

Krátce před uplynutím úvodní půlhodiny vysunul do největší šance první půle Borju Iglesiase aktivně hrající Assane Diao. První jmenovaný se rychlou kličkou zbavil bránícího Martina Vitíka, tváří v tvář dánskému gólmanovi už nicméně neuspěl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Pražané vlétli do druhého dějství ve vysokém tempu, za což byli v 54. minutě odměněni vedoucím gólem. Kousek za pokutovým územím se k míči dostal Haraslín a střelou na zadní tyč nedal Ruiovi Silvovi šanci zasáhnout. Na druhé straně mohl následně odpovědět střídající Isco.

Bývalý hráč Realu Madrid zakončoval z prostoru penaltového puntíku, do cesty se však balonu postavil Filip Panák, jenž na poslední chvíli nebezpečí zažehnal. Isco nepochodil ani v 81. minutě, kdy jeho nikým netečovaný centr zleva prolétl jen pár centimetrů kolem domácí brány.

Tabulka skupiny