V Lisabonu se čtyřikrát ozvala tyč, domácí Sporting v EL jen remizoval s Atalantou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Lisabonu se čtyřikrát ozvala tyč, domácí Sporting v EL jen remizoval s Atalantou

V zápase padly pouze dvě branky.
V zápase padly pouze dvě branky.AFP
Sporting remizoval v úvodním zápase osmifinále Evropské ligy s Atalantou 1:1. Útoky obou celků nastoupily v obměněných sestavách oproti domácím soutěžím a nečekané volby se trenérům, které od sebe dělí 27 let, vyplatily. V 17. minutě potěšil kouče zelenobílých Rubéna Amorima, o nějž se mají zajímat věhlasné kluby v čele s Barcelonou či Liverpoolem, zkušený Paulinho (31). Na jeho zásah ale ještě v první půli odpověděl Gianluca Scamacca (25), jenž v týmu Gian Piera Gasperiniho rovněž většinou plní roli náhradníka. Přes řadu dalších šancí se diváci rozdílového gólu nedočkali, i protože hned čtyřikrát zazvonila branková konstrukce.

Sporting – Atalanta 1:1

Když přijeli Orobici na tento stadion v říjnu, zvítězili zejména díky povedené první půli. Tentokrát však začali lépe domácí, když Trincao vyslal v 17. minutě do úniku Gyökeresova náhradníka Paulinha a ten skóroval přízemní ranou ke vzdálenější tyči.

Podobným způsobem se snažil vyrovnat pravý bek Emil Holm, jenže jeho pokus se odrazil od brankové konstrukce a podél čáry zamířil do zámezí. Hned vzápětí pak totožná tyč zastavila dalekonosný projektil Scamaccy.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve 39. minutě se po chybě domácí defenzivy přesunul vytáhlý Ital blíže pokutovému území a nekompromisně překonal vyběhnutého Franca Israela. Další souboj těchto mužů už ovládl Jihoameričan, když mrštným skokem proti hlavičce zamezil bleskovému obratu.

Trenér Amorim zareagoval na herní převahu Atalanty poločasovým nasazením zprvu opomenutých opor včetně Gyökerese. Nebezpečněji však nadále působili Lombarďané, kteří v 60. minutě potřetí v utkání trefili tyč, tentokrát po brilantním uvolnění se v podání Ademoly Lookmana.

Osud nicméně neměli zcela nakloněn ani zelenobílí, jelikož branková konstrukce zvonila i po hlavičce Sebastiána Coatese. Scamaccu na závěr vystřídal El Bilal Touré, jenž se v 87. minutě hnal vstříc Israelovi. Toho sice nadvakrát překonal, na začátku celé akce se ale nacházel v těsném ofsajdu.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport