Chelsea zvládla opakovaný duel FA Cupu podstatně lépe, Aston Villu porazila 3:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chelsea zvládla opakovaný duel FA Cupu podstatně lépe, Aston Villu porazila 3:1
Odvetný duel zvládli lépe hosté.
Odvetný duel zvládli lépe hosté.AFP
Fotbalisté Aston Villy v opakovaném duelu čtvrtého kola FA Cupu podlehli Chelsea po výsledku 1:3. Poslední dobou těžce zkoušení fanoušci Blues dostali první důvod k radosti už v 11. minutě, kdy se chladnokrevně prosadil odchovanec klubu Conor Gallagher (24). Branky přidali hosté ještě další dvě, přičemž zejména ta v podání Enza Fernándeze (24) zkraje druhé půle musela diváky zvednout ze sedadel. Svěřenci Mauricia Pochettina, na které se kvůli předváděné hře snášela před zápasem obrovská vlna kritiky z řad expertů i vlastních příznivců, tak alespoň na okamžik odčinili nedávné výkony a mohou se těšit na osmifinále.

Aston Villa – Chelsea 1:3

Po úvodním oťukávání ve vysokém tempu totiž Ben Chilwell zachytil před půlicí čárou rozehrávku lehce přemotivovaného soupeře. Následně poslal míč na Nicolase Jacksona, který ho z levé strany dostal až do pokutového území. Tam se finálním adresátem stal Gallagher. Jeho přesná placírka našla místo přímo v levém horním rohu brány.

Aby toho pro domácí nebylo málo, ve 21. minutě si Blues střihli další perfektní kombinaci. Tu rozjel po pravé straně Malo Gusto a dobrým centrem našel na malém vápně navrátilce z Afrického poháru Jacksona. Ten zachoval nebývalý klid při zakončení a hlavou usměrnil balon po zemi za bezmocného Emiliana Martíneze.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Kdo čekal po změně stran rychlý kontaktní gól Villans, šeredně se přepočítal. Hned v 54. minutě totiž proběhla fenomenální exekuce přímého kopu přibližně ze 30 metrů v podání Fernándeze. Úřadující mistr světa prokázal svou dovednost, když vymetl pravou šibenici argentinského reprezentačního kolegy Martíneze.

Domácí začali předvádět slibné ofenzivní pasáže až po 70 minutách hry, leč jejich veškeré snahy dokázal přetavit v gól až v nastavení Moussa Diaby, jenž ještě otřel svou přesnou přízemní ránu o tyč.

Chelsea tedy až překvapivě snadno vyřadila Aston Villu a oslavila postup do další fáze soutěže. Osmifinálový duel je na programu 28. února. Soupeřem Blues bude druholigový Leeds.

Výsledek dalšího utkání