Duel mezi Crystal Palace a Evertonem skončil v FA Cupu bez branek, zazářil Virgínia

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Duel mezi Crystal Palace a Evertonem skončil v FA Cupu bez branek, zazářil Virgínia

V utkání gól nepadl.
V utkání gól nepadl.Profimedia
Třetí kolo nejstarší fotbalové soutěže světa odstartoval zápas dvou týmů z nejvyšší anglické soutěže. V sychravém anglickém počasí byl k vidění duel hraný ve vysokém tempu, ale žádná z šancí gólem neskončila a protože se v FA Cupu zápasy neprodlužují, utkají se oba týmy ještě jednou, tentokrát na hřišti Evertonu. FA Cup pokračuje v pátek a následně celý víkend, třetí kolo se uzavře dokonce až v pondělí, kdy Wigan hostí Manchester United.

Crystal Palace – Everton 0:0

Utkání začalo opatrně a dlouho se nedělo nic zajímavého, až ve 20. minutě to byli Toffies, kteří po rychlé brejkové akci donutili domácího branikáře vytáhnout skvělý zákrok a odvrátit jasný gól. Na druhé straně o pár minut později zahrozili domácí střelou z dálky těsně nad břevno. Do konce poločasu se oba týmy střídaly ve vytváření šancí, ale žádná nevedla ke změně skóre.

V 62. minutě to byli opět hosté, kdo se dostal k rychlému brejku, ale s přízemní střelou na zadní tyč neměl brankář domácích Eagles větší problém. V 74. minutě zahrozil Everton, který si vypracovali nadějnou šanci, ale střela doprostřed brány bezbrankové skóre změnit nemohla.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Slibně se vyvíjecí tlak Evertonu ale narušil svým vyloučením Dominic Calvert-Lewin, který se před vlastní šestnáckou skluzem snažil odebrat soupeři míč, což se mu sice povedlo, ale zasáhl při tom nohu protihráče a po intervenci VAR byl sice přísně, přesto ale vyloučen.

V 8. minutě z celkových devíti nastavených minut druhého poločasu měl slibnou šanci domácí Eze, ale jeho střela zpoza šestáctky se mezi tyče i díky zákroku brankáře nevešla. Ani následný roh nevedl ke změně skóre a tak utkání skončilo nerozhodným bezbrankovým výsledkem.

To znamená, že si oba soupeři zápas 3. kola FA Cupu zopakují, tentokráte na domácím stadionu Evertonu, v Goodison Parku, 16. ledna.

Kompletní přehled zápasů 3. kola FA Cupu