Tajná zbraň Tottenhamu pro FA Cup? Manchester City může potrápit uzdravený Maddison

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tajná zbraň Tottenhamu pro FA Cup? Manchester City může potrápit uzdravený Maddison

James Maddison byl mimo hru od listopadu.
James Maddison byl mimo hru od listopadu.Reuters
Čtvrté kolo FA Cupu nabídne v pátek večer velkolepou bitvu. Netradičně brzy se v pavouku nejstarší pohárové soutěže na světe potkají Tottenham a úřadující anglický mistr Manchester City. Spurs by na favorizovaného soupeře mohli vytasit nečekanou zbraň – podle slov trenéra Anteho Postecogloua (58) je totiž připravený navrátilec po zranění James Maddison (27).

Maddison si získal srdce fanoušků Tottenhamu prakticky okamžitě po letním přestupu ze sestupujícího Leicesteru City. Od listopadu byl však anglický reprezentant mimo hru kvůli zranění kotníku. Nyní se ale zdá, že je zpět. "Celý týden trénoval a je připraven nastoupit," prozradil Postecoglou novinářům.

"Když je někdo k dispozici, předpokládám, že je připraven nastoupit. Jestli nastoupí, nebo ne, záleží na tom, co uvidím před zápasem od ostatních. Většinou tato rozhodnutí dělám až v den zápasu. Krásné je, že celý týden zvládal plnou zátěž," odtajnil své plány australský trenér.

Postecoglou zároveň uvedl, že Dejan Kulusevski, který minulou neděli vynechal ligovou remízu 2:2 s Manchesterem United na Old Trafford, je také fit. Spurs se však nadále musí obejít bez jihokorejského kapitána Son Heung-mina a záložníků Yvese Bissoumy a Pape Matara Sarra, kteří si plní mezinárodní povinnosti.

"Máme za sebou skvělý tréninkový týden. Pomáhá nám, když je více hráčů zdravých. Trénink je prostě o něco intenzivnější, je v něm o něco více kvality, což pomáhá celému týmu," zdůraznil šéf lavičky Kohoutů.

Osmapadesátiletý kormidelník dodal, že jeho klub má za sebou kvůli zraněním a absencím těžké období, ale hráči se od něj odrazili a jsou připraveni vrátit se na vítěznou vlnu. "Jsme připraveni na silný závěr ligové sezony a doufejme, že i na pozitivní pohárovou sérii," uzavřel Postecoglou.

Tottenham - Manchester City (21:00)