West Ham se s FA Cupem loučí už ve třetím kole, Bristolu stačil jediný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

West Ham se s FA Cupem loučí už ve třetím kole, Bristolu stačil jediný gól

Bristol slaví vítěznou trefu.
Bristol slaví vítěznou trefu.AFP
West Ham se poprvé od sezony 2016/2017 rozloučil s FA Cupem již ve třetím kole, jelikož v odvetném utkání na půdě Bristolu City prohrál 0:1. Už ve třetí minutě skóroval v dresu The Robins, jejichž trenér Liam Manning sbíral mezi lety 2015 a 2019 zkušenosti v rezervním týmu hostů, hrdina úvodního střetnutí Tommy Conway (21). Kladiváři se pak vyrovnání nedočkali i kvůli červené kartě ze začátku druhé půle pro Saida Benrahmu (28), jenž byl překvapivě opomenut z nominace Alžírska na Africký pohár. Porážce Londýňanů přihlíželi přímo ze hřiště i oba čeští reprezentanti.

Bristol City – West Ham 1:0

Domácí tým hned ve třetí minutě slavil první trefu. Conway využil špatné malé domů, obešel Lukasze Fabiaňského a poté zakončil do prázdné brány. Po inkasované brance drželi The Hammers balon na svých kopačkách, ale měli problém dostat se skrz poctivou defenzivu domácího celku.

V závěru poločasu ještě z hranice velkého vápna vyzkoušel pozornost Fabiaňského Anis Mehmeti, polský gólman však jeho pokus s přehledem zklidvidoval.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ani vstup do druhého dějství se Kladivářům vůbec nepovedl. Benrahma byl zfaulován Joem Williamsem, následně neudržel emoce na uzdě a ze země napadl svého soupeře. Za svůj zkrat si vysloužil červenou kartou, kterou ještě více zkomplikoval postup svého celku. I přes početní nevýhodu byl West Ham aktivní a vytvářel si brankové příležitosti.

V jedné z nich se objevil v 67. minutě Souček, proti jehož voleji doprostřed brány se vyznamenal skvělým zákrokem Max O'Leary. Nahki Wells mohl v závěru definitivně rozhodnout střelou z dálky, jeho pokus však proletěl těsně nad horní tyčí.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

West Ham tak teprve podruhé z posledních 10 ročníků soutěže ukončil svou pouť FA Cupem již ve třetím kole. Dalším soupeřem Bristolu City bude buď Blackpool, nebo Nottingham.

Další výsledky FA Cupu