Baník utnul sérii domácích nezdarů ve velkém stylu, Mladá Boleslav se posunula před Slovácko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Baník utnul sérii domácích nezdarů ve velkém stylu, Mladá Boleslav se posunula před Slovácko
Rusnák (vpravo) se raduje ze vstřeleného gólu.
Rusnák (vpravo) se raduje ze vstřeleného gólu.Profimedia
Ostravský Baník porazil v 26. kole FORTUNA:LIGY Teplice 4:1, a utnul tak šňůru sedmi ligových domácích zápasů bez výhry. Rozhodující gól vstřelil ve 22. minutě slovenský obránce Matúš Rusnák (24). Jedna branka nebyla Slezanům uznána kvůli ofsajdu. Mladá Boleslav vedla po 15 minutách utkání se Zlínem už 2:0, Moravané ale stihli snížit v závěru první půle, a v nastavení dokonce vyrovnal Vukadin Vukadinovič (33). Tři body Středočechům, kteří se jejich ziskem posunuli na páté místo v tabulce, však nakonec vystřelil Lamin Jawo (29).

Baník Ostrava – Teplice 4:1

Lépe vstoupili do utkání domácí, když se s trochou štěstí přes dva obránce k zakončení prodral Abdullahi Tanko a rozjásal tribuny. Vedení ovšem nemuselo vydržet příliš dlouho, nicméně Filovu prudkou ránu pohotově vyrazil Jiří Letáček. Nakonec to byl ale znovu Baník, který rozvlnil síť. 

Po dvou šikovných zasekávačkách poslal skrytou přízemní střelu na zadní tyč Rusnák a následně zaujal i akrobatickou oslavou. V závěru poločasu mohl kontaktní branku vstřelit Jakub Křišťan, avšak nepříliš povedeným pokusem pouze pozdravil Letáčka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Slezané nepřestali se střeleckou aktivitou ani po změně stran. Ewerton se napřed blýskl skvělou technikou a celou akci nakonec zakončil parádní ranou ze střední vzdálenosti, která znamenala už třígólové vedení domácích. Skláři byli sice střelecky aktivnější, nicméně nechali vyniknout dobře chytajícího Letáčka.

Cesta ke gólu.
Cesta ke gólu.Opta by Stats Perform

Jednička Baníku ale přece jen kapitulovala, a to když nedosáhla na přesně umístěnou hlavičku Nojuse Audinise, jenž nejvýše vyskočil na centr od rohového praporku. Poslední slovo měl ovšem Baník, přesněji Quadri Adediran, který dokázal odražený míč napálit do brány.

Pozápasový rozhovor s Rusnákem

Pozápasový rozhovor Matúše Rusnáka po utkání s Teplicemi pro O2 TV Sport.
O2 TV Sport

Mladá Boleslav – Zlín 3:2

Středočeši dali přesnými zásahy Matěje Pulkraba, jenž se vrátil poté, co obě jeho ruce zdobily několik týdnů sádry, a Tomáše Ladry z úvodních 15 minut vzpomenout na 14brankovou přestřelku z podzimního vzájemného střetnutí.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ševce však dva rychlé direkty na kolena nepoložili a po trefě Vukadinoviče ze závěrečného nastavení nakonec sahali po bodu. Ten ale přece jen nezískali, když Bolce trefil plný bodový zisk v 95. minutě Jawo.

Hradec Králové – Karviná 2:1

Vyrovnané utkání celků ze spodních pater tabulky v první půli gólově otevřel mladý krajní bek Štěpán Harazim, na jehož trefu dokázali Slezané ještě před pauzou odpovědět díky vlastnímu gólu soupeře.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V závěru úvodního dějství jim ale zbytek duelu výrazně zkomplikoval Amar Memič, jenž po hrubém faulu uviděl červenou kartu. Východočeši početní převahu využili v 65. minutě, kdy vsítil rozdílovou branku 20letý stoper Karel Spáčil.

Tabulka F:L