Durosinmi už Plzni do konce sezony nepomůže, nigerijský útočník podstoupil další operaci kolena

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Durosinmi už Plzni do konce sezony nepomůže, nigerijský útočník podstoupil další operaci kolena

Durosinmi už si v letošní sezoně nezahraje.
Durosinmi už si v letošní sezoně nezahraje.Profimedia
Rafiu Durosinmi (21) podstoupil další operaci kolena a v této sezoně už nenastoupí. Nigerijský útočník byl v lednu blízko přestupu do Eintrachtu Frankfurt, ale v bundesligovém klubu neprošel zdravotní prohlídkou. O jeho stavu informoval generální ředitel Viktorie Adolf Šádek na tiskové konferenci.

Durosinmi nehraje od říjnové operace poškozených vazů v koleně, ale vstupní prohlídka do Frankfurtu údajně odhalila jiný zdravotní problém. Podle médií se kluby domluvily na přestupové částce kolem devíti milionů eur (asi 222 milionů korun).

"My jsme po úrazu v Liberci, kde měl poraněné postranní vazy, operovali poraněnou část kolene. Nicméně závěr podzimu, vyšetření a zvýšený zájem z větších klubů přiměl hráče i nás koleno reoperovat," uvedl Šádek. "V současné době probíhá rekonvalescence po reoperaci předního zkříženého vazu a se stoprocentní jistotou už do této sezony nezasáhne. Uvidíme, jak se bude koleno hojit a jak bude připravený na příští sezonu," dodal funkcionář.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

Rodák z Lagosu před zraněním dal v tomto ročníku nejvyšší soutěže šest gólů, další tři branky přidal v předkolech Evropské konferenční ligy. Do Plzně přišel Durosinmi loni v lednu z Karviné na hostování, které se v létě změnilo v přestup. V české nejvyšší soutěži má urostlý útočník na kontě 45 zápasů, 13 gólů a šest asistencí.