Efektivní Sigma uštědřila Baníku další domácí ránu, rozhodly první jarní góly Juliše

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Efektivní Sigma uštědřila Baníku další domácí ránu, rozhodly první jarní góly Juliše
Ostrava nestačila na Olomouc a doma nevyhrála už posedmé za sebou.
Ostrava nestačila na Olomouc a doma nevyhrála už posedmé za sebou.Profimedia
Olomouc poprvé pod novým trenérem Jiřím Saňákem zvítězila, Baník ve 24. kole FORTUNA:LIGY porazila na jeho hřišti 2:1. Ostravané sice většinu utkání kontrolovali míč, Sigma však vytěžil z minima maximum v podobě dvou gólů, které dal Lukáš Juliš. Někdejší útočník Sparty se tak dotáhl na sdílenou třetí příčku v tabulce střelců. Baníkovci před vlastními fanoušky znovu nepotvrdili venkovní vítězství a na domácí ligovou výhru dál čekají od konce září, hosté se naopak radovali z plného bodového zisku poprvé v novém roce.

Baník Ostrava – Sigma Olomouc 1:2

Hanáci čekali na ligové vítězství od 25. listopadu a v paměti zajisté měli i podzimní porážku s Ostravou 0:3. Spíše než dění na hřišti však vody rozvířily spekulace o tom, že má Sigma ekonomické problémy, proti čemuž se vedení olomouckého klubu ostře ohradilo. Zato Baník řešil čistě fotbalové problémy, neboť při hubené výhře ve Zlíně málem doplatil na zahazování šancí.

A v tomto trendu pokračoval už v úvodních minutách duelu s Olomoucí. V páté minutě přihrál Jiří Boula naprosto osamocenému Ewertonovi, než si však Brazilec postavil míč na střelu, gólman Matúš Macík se před ním roztáhl a pokus vychytal. Další nebezpečné zakončení si připsal Filip Kubala, opět ale dobře zasáhl Macík. A tak se z ojedinělé příležitosti prosadili hosté.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ve 20. minutě tečoval přízemní centr Jana Vodháněla těsně před gólmanem Juliš a Jiří Letáček už neměl žádnou šanci zareagovat. I další výlet Olomouce na polovinu baníkovců skončil pro domácí katastrofálně. Tentokrát rozhodčí po zhlédnutí videa odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Juliš a milimetrově přesnou ranou k levé tyči navýšil vedení hostů.

I po změně stran se pokračovalo v nastoleném trendu. Baníkovci sice obléhali obranný blok Olomouce, avšak po čtvrthodině druhého dějství, kdy se mohli pyšnit více než osmdesátiprocentním držením míče, nepřišla jediná střela. Jejich trápení uťala až druhá penalta v zápase. Té se chopil v 82. minutě Ewerton, kterého sice Macík vychytal, následně ale míč sám úspěšně dorazil. Další šance už si ovšem Ostravané nevytvořili.

Známkování hráčů Ostravy a Olomouce.
Známkování hráčů Ostravy a Olomouce.Livesport

Tabulka FORTUNA:LIGY