Jablonec proti Olomouci přišel o dvoubrankový náskok, poslední Zlín zničil Bohemians

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jablonec proti Olomouci přišel o dvoubrankový náskok, poslední Zlín zničil Bohemians

Jablonec proti Olomouci přišel o dvoubrankový náskok, poslední Zlín zničil Bohemians
Jablonec proti Olomouci přišel o dvoubrankový náskok, poslední Zlín zničil BohemiansProfimedia
Fotbalisté Bohemians překvapivě prohráli na hřišti posledního Zlína 1:4 a nevyužili možnost pojistit si čtvrté místo v tabulce FORTUNA:LIGY. Dvěma góly výhru Ševců řídil Tom Slončík (18). Šestá Olomouc v závěru zápasu s Jabloncem smazala dvoubrankové manko a na severu Čech vybojovala remízu 2:2. Nerozhodně skončil také zápas mezi Brnem a Českými Budějovicemi. Remízu 1:1 Jihočechům v nastavení vystřelil Marcel Čermák (24). V přímém souboji o sedmé místo porazil Liberec Hradec Králové 2:1.

Brno – České Budějovice 1:1

Od úvodních minut bylo znát, že se potkaly dva týmy, které spolu sousedí v tabulce, jelikož diváci sledovali velmi vyrovnanou hru. Postupem času se do útoku začali více tlačit hosté, z čehož plynuly mírné zmatky v obraně Zbrojovky. Jako první ale v 18. minutě výrazně zahrozil domácí Jakub Řezníček, jehož pokus k pravé tyči reflexivně vyrazil Martin Janáček. 

Prosadit se mohli také Jihočeši, jenže Quadri Adediran namířil svou hlavičku z pokutového území těsně nad. A tak se nakonec radovali Moravané. Po půlhodině hry se díky dlouhém centru dostal k míči Michal Ševčík, kterému nechtěně dopomohl špatnou hlavičkou Patrik Čavoš, brněnský záložník poté chybujícímu soupeři pláchl a přízemní střelou překonal Janáčka.

Statistiky zápasu Brno – České Budějovice
Statistiky zápasu Brno – České BudějoviceLivesport

V úvodu druhé půle byli lepší hráči v červených dresech. Nejvíce zaměstnával hostující obranu z levého křídla Wale Musa Alli. Jeho aktivita ovšem ke gólovým šancím nevedla. Naopak Dynamo mohlo po hodině hry srovnat, Adediran ale odražený míč nedokázal ideálně trefit a z úhlu pouze škrtl vnější síť domácí branky.

V závěru vyrovnaného utkání si Budějovice vytvořily tlak, obrana Brna, která působila po celý zápas velmi pevně nakonec v poslední minutě nastaveného času přece jen kapitulovala. Domácí brankář Martin Berkovec sice dokázal nejprve fantasticky zneškodnit hlavičku Romana Potočného. O pár chvil později ovšem zaúřadoval Čermák, jenž střelou z pokutového území rozhodl o dělbě bodů.

Hradec Králové – Liberec 1:2

O úvodní slovo zápasu se přihlásili již ve druhé minutě hosté. Christian Frýdek poslal nadýchaný centr do vápna, ale hlavičku Matěje Valenty na poslední chvíli zastavil Pavol Bajza. O čtyři minuty později se na druhé straně blýskl skvělým zákrokem Olivier Vliegen, který vyškrábl na břevno střelu Matěje Koubka. 

Zápas se ve 32. minutě pokusil zvrátit Frýdek, avšak jeho pokus před vápnem skončil nad brankovou konstrukcí domácích. Do poslední akce prvního poločasu se dostal Daniel Vašulín, jenž si naběhl na krásný pas za obranu od Petra Kodeše a znovu se předvedl skvěle chytající Vliegen.

Statistiky zápasu Hradec Králové – Liberec
Statistiky zápasu Hradec Králové – LiberecLivesport

Fanoušci modrobílých dostali hned zkraje druhého poločasu důvod k oslavám. Ve 48. minutě překopl Valenta celou obranu Votroků a našel rozběhnutého Imada Rondiče, ten si míč šikovně zpracoval a poslal jej za Bajzova záda. Milionovou šanci ke zvýšení skóre dostal Ľubomir Tupta, ale tváří v tvář prázdné bráně neproměnil.

Svůj další pokus už Severočeši využili. V 79. minutě rozhodčí nařídil penaltu a Olatunji nasměroval míč do pravého dolního rohu. Radost Liberce trvala jen jednu minutu. Výborně zahraný roh si našel Kodeš a z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Liberec závěrečný tlak domácích přežil a vybojoval si tři body.

Jablonec – Sigma Olomouc 2:2

Do první vážnější šnce se dostali domácí fotbalisté. Po rohu Matěje Polidara poslal nebezpečnou hlavičku na bránu Tomáš Hübschman, gólman Matúš Macík ale dobře zasáhl. Slovenský brankář, který se významně podepsal pod oba inkasované góly Sigmy v posledním utkání s Teplicemi, záhy opět zklamal svůj tým.

Při rozehrávce nabil osamocenému Janu Chramostovi, který přesně umístěnou ranou z půlkruhu rozvlnil síť. Na druhou branku nemuseli domácí příznivci čekat dlouho. Ve 25. minutě se po nedůrazu olomouckých obránců ve vlastním pokutovém území dostal míč k Václavu Sejkovi, proti jehož střele z hranice malého vápna neměl Macík šanci.

Statistiky zápasu Jablonec – Olomouc
Statistiky zápasu Jablonec – OlomoucLivesport

Úvod druhého poločasu opět patřil hráčům Sigmy a tentokrát si dokázali vytvořit i první nebezpečnou příležitost. V 53. minutě poslal dobrou přihrávku na hranici malého vápna Ondřej Zmrzlý, proti následné střele Mojmíra Chytila ale vytáhl perfektní zákrok Jan Hanuš.

I nadále měli mírně více ze hry Hanáci, dlouho si ale ani jeden tým větší šanci nevytvořil. Až v 82. minutě dostali hosté příležitost z pokutového puntíku. K exekuci penalty se postavil Chytil a dobře umístěnou ranou k levé tyči vrátil svůj tým na dostřel jediné branky. Zázračné vyrovnání potom dovršil ve čtvrté minutě nastavení Vít Beneš, když se k němu odrazil míč ve vápně, a on tak bez problému zakončil do prázdné branky.

Zlín – Bohemians 4:1

Utkání začalo mírnou optickou převahou Bohemians, první vážnější příležitost ale přišla až ve 20. minutě. Jan Matoušek se hezky uvolnil na levé straně a následně předložil balon na malé vápno Martinu Hálovi, jenž však i s přispěním teče mířil vedle.

Ve 31. minutě se tak do vedení dostali Ševci. Centr kapitána Václava Procházky odrazil Jan Vondra přímo k Slončíkovi, který si přesnou ranou připsal premiérový gól v nejvyšší soutěži. V závěru poločasu mohl střelou zpoza vápna vyrovnat Josef Jindřišek, ligový matador však mířil nad břevno.

Statistiky zápasu Zlín – Bohemians
Statistiky zápasu Zlín – BohemiansLivesport

Druhý poločas začal výrazně lépe pro Moravany, neboť Robert Hrubý fantastickým pasem vyslal do úniku Vukadina Vukadinoviče, jenž umístěnou střelou zvýšil zlínské vedení. Opaření hosté začínali pomalu stupňovat tempo a v 68. minutě se dočkali branky. Matouškův centr sklepl Martin Dostál před bránu, kde se nacházel střídající David Puškáč a bez potíží zakončil.

Neuběhly ale ani tři minuty a domácí si uzmuli vedení o dvě branky zpět, Slončík nalezl výbornou křižnou přihrávkou Hrubého, který povedou střelou o břevno rozvlnil síť. Možnost změnit výsledek měl po Hálově centru Tomáš Necid, jeho pokus hlavou však mířil přímo do náruče Stanislava Dostála.

Závěrečný nápor si již zelenobílí vytvořit nedokázali. Naopak domácí se dočkali ještě čtvrtého zásahu, Rudolf Reiter, ani Youba Dramé gólmana sice nepropálili, k balonu se však dostal Slončík a korunoval povedený zápas jeho osobně i Ševců.

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY