Ligový semafor: Chytil jako Siegl, Baník se doma trápil i s deseti Klokany a Holoubek dál čeká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ligový semafor: Chytil jako Siegl, Baník se doma trápil i s deseti Klokany a Holoubek dál čeká
Ligový semafor: Chytil jako Siegl, dal hattrick za osm minut.
Ligový semafor: Chytil jako Siegl, dal hattrick za osm minut.Profimedia
Mojmír Chytil (24) začal domácí utkání proti Pardubicím jen na lavičce, přesto právě on rozhodl o výhře Slavie v poměru 3:0. Obstaral všechny góly, navíc za necelých osm minut a těsně zaostal za rekordním počinem Horsta Siegla (55) z 90. let. Mizérii prohloubila Mladá Boleslav, která na vítězství čeká od poloviny listopadu. Remízu na půdě Hradce Králové ale brala, na rozdíl od Baníku, který před domácími fanoušky vedl nad oslabenými Bohemians, přesto ani v tomto případě tři body nebral.

Červená – Další domácí kolaps Baníku 

Sedm žlutých karet, jedna červená, neproměněná penalta, dvě neuznané branky i střídání v první půli. Utkání mezi Baníkem a Bohemians mělo vše. Tedy až na domácí happy end. Svěřenci Pavla Hapala nezvládli do vítězného konce dohrát utkání, ve kterém měli po trefě Davida Buchty a vyloučení hostujícího Davida Puškáče vše ve svých rukou. 

V lize nepoznali vítězství na vítkovickém stadionu už v šestém po sobě jdoucím utkání a zahrávají si s nelichotivou rekordní sérií, kterou zažili před čtyřmi lety, kdy včetně nadstavbové části nevyhráli v devíti domácích duelech v řadě a nakonec skončili šestí.

Statistiky utkání Baník – Bohemians.
Statistiky utkání Baník – Bohemians.Opta by Stats Perform

"Byl to zajímavý zápas, který měl ale pro nás smutný konec. Z naší strany tam bylo hodně nepřesností, chvílemi jsme hráli pomalu směrem nahoru a měli málo lehkosti a trpělivosti. Ve druhé půli jsme navíc vypadli z role, v té chvíli nás podržel Jirka Letáček. Přesto jsme v závěru inkasovali," mrzelo v pozápasovém rozhovoru trenéra ostravského celku Pavla Hapala. 

Očekávání Baník každopádně znovu nenaplnil a po výhře v Mladé Boleslavi tři body z minulého týdne znehodnotil. Je navíc možné, že po další ztrátě se opět hlasitěji začnou ozývat hlasy, které budou volat po odvolání trenéra, kterému se židle pod nohama třásla již na konci podzimní části FORTUNA:LIGY.

Oranžová – Holoubek dál čeká

"Bylo to bojovné, ale ne moc hezké utkání. Na tak těžkém terénu jsme si často nepřesně přihrávali a moc krásy jsme divákům nepředvedli. Jediné pozitivum je to, že jsme neinkasovali," soukal ze sebe evidentně zklamaný trenér Mladé Boleslavi David Holoubek po utkání v Hradci Králové

Ani na třetí pokus to novému trenérovi Středočechů nevyšlo a Boleslav čeká na výhru už dlouhých osm zápasů. Podobná série byla u týmu k vidění před třemi lety. 

I tehdy začala v listopadu, končila ale až po 12 zápasech na domácí půdě proti Karviné. Nyní Mladá Boleslav doufá, že něco podobného nezopakuje. Po devítigólové úchvatné podívané ve Zlíně a překvapivé výhře se Spartou se totiž očekávalo, že by tým okolo Marka Matějovského a Vasila Kušeje mohl bojovat o TOP 4. 

Po další ztrátě sice zůstává Boleslav šestá, na čtvrté Slovácko má ale nadále šestibodové manko. Brzy navíc o pozici v TOP 6 může přijít, neboť sedmý Liberec i osmá Sigma mají stejný počet bodů.

Zelená – Chytil sahal po Sieglově rekordu

7 minut a 51 vteřin. To je doba, za kterou slávistický útočník Mojmír Chytil dokonal čistého hattricku v utkání proti Pardubicím. Rychleji to ve FORTUNA:LIZE stihl už jen Horst Siegl.

Ten třemi góly v sezoně 93/94 sestřelil v závěru utkání pražskou Duklu. Na rozdíl od Siegla se ale Chytil dokázal v tak krátkém období prosadit jako střídající hráč.

Individuální statistiky Mojmíra Chytila
Individuální statistiky Mojmíra ChytilaOpta by Stats Perform / Profimedia

"Předvedl skvělý výkon a díky němu se nám podařilo strhnout vítězství na naši stranu," byl se svým svěřencem spokojený kouč Jindřich Trpišovský. 

Za druhý poločas stihl celkem sedm střeleckých pokusů, z toho čtyři mezi tři tyče. To se žádnému jinému útočníkovi v letošní sezoně nepodařilo.