Slovácká pevnost se v konfrontaci se Spartou rozpadla po úderu srbského uragánu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slovácká pevnost se v konfrontaci se Spartou rozpadla po úderu srbského uragánu
Aktualizováno
Sparťané si z Uherského Hradiště vezou tři body za vítězství 3:1.
Sparťané si z Uherského Hradiště vezou tři body za vítězství 3:1.Profimedia
Sparta zvládla po vítězství nad Galatasarayem v Evropské lize náročný úkol, když ve 22. kole nejvyšší české soutěže vyhrála na Slovácku 3:1. V první půli přitom měli více příležitostí domácí, vytěžili z nich ovšem pouze gól Pavla Jurošky. Ve druhé půli již Pražané předváděli výkon hodný vedoucího celku tabulky a tříbodový zisk pro ně zařídil Veljko Birmančevič, jenž zároveň asistoval při úvodním zásahu Martina Vitíka. Letenští tedy oslavili triumf v Uherském Hradišti poprvé od prosince 2020.

Slovácko – Sparta Praha 1:3

Obhájce titulu se musel potýkat s těžkým programem. Po senzačním úspěchu v pohárové Evropě proti Galatasarayi jej tentokrát čekala cesta na půdu neoblíbeného Slovácka. Nad formou Sparty ale nešlo příliš pochybovat, navíc měla po čtvrteční bitvě k dispozici Ladislava Krejčího a Birmančeviče. Modrobílí se naopak nemohli spolehnout na zkušené opory v čele s Vlastimilem Daníčkem nebo Petrem Reinberkem.

I bez nich si ale vytvořili v první desetiminutovce dvě obrovské tutovky, když se na Petera Vindahla postupně řítili Juroška a Milan Petržela, oba však na dánském brankáři ztroskotali. Přesněji si naopak počínal na druhé straně Vitík, jenž si našel balon ve vápně a nenápadnou hlavičkou na zadní tyč posunul Spartu do vedení. Fungování defenzivy Pražanů ovšem mělo na Moravě k ideálu velmi daleko.

Známkování hráčů Slovácka a Sparty.
Známkování hráčů Slovácka a Sparty.Livesport

Ve 21. minutě opět utekl tříčlennému obrannému bloku Juroška a tentokrát přidal ke sprintu i přesné zakončení. Před zaplněným hledištěm se i nadále hrálo ve vysokém tempu, další šance už ovšem před pauzou nepřišly. Ve druhém poločase se chopili iniciativy Letenští a Tomáš Wiesner záhy vyprášil rukavice Milana Heči. O chvíli později již hosté slavili vedoucí trefu poté, co Birmančevič využil rychlé rozehrávky Adama Karabce a po svižné kličce napálil míč do sítě.

Od té chvíle sparťané i za cenu žlutých karet kouskovali hru a čas plynul bez větších možností. Emotivní duel pak definitivně rozsekl Lukáš Haraslín, jenž si ve stínu pískotu domácích fanoušků připravil balon do výhodné pozice v šestnáctce a zamířil nekompromisně na vzdálenější tyč. Sparta si tedy posilnila sebevědomí před dalším náročným týdnem, v němž ji čekají dvě derby se Slavií.

Birmančevičovy statistiky proti Slovácku.
Birmančevičovy statistiky proti Slovácku.Opta by Stats Perform

Tabulka FORTUNA:LIGY