Livesport hráč kola české ligy: Krejčí přiblížil Spartu k titulu, Olatunji opět zazářil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Krejčí přiblížil Spartu k titulu, Olatunji opět zazářil

Krejčí opět potvrdil, že je skvělým exekutorem pokutových kopů.
Krejčí opět potvrdil, že je skvělým exekutorem pokutových kopů.Profimedia
Sparťanský kapitán Ladislav Krejčí (24) v nadstavbové části FORTUNA:LIGY opět nepohrdl penaltou a Spartě chybí k zisku titulu jediný bod. Zlín zase může velebit Stanislava Dostála (31), který skvělými zákroky udržel svůj tým ve hře o baráž. O lepší angažmá si říká nigerijský útočník Victor Olatunji (23), jenž na jaře udivuje podobně jako Václav Jurečka (28), který po čtyřgólovém představení s Bohemians sestřelil v Edenu i úřadujícího mistra.

Ladislav Krejčí (AC Sparta Praha)

Už jen bod schází k tomu, aby Krejčí jako kapitán Sparty dovedl svůj tým k vytouženému titulu. Čtyřiadvacetiletý záložník v posledních osmi ligových duelech nastřílel sedm branek, z toho pět z pokutových kopů.

Dočkal se i v sobotním derby proti Bohemians 1905. Penaltu v 69. minutě si prakticky zařídil sám, neboť křikl na ležícího Jana Kuchtu, aby šel zpět do hry. Kuchta následně sebral míč Valešovi, a ten jej nedovoleně zastavil.

Krejčí potvrdil svou psychickou odolnost v náročných momentech a ranou k pravé tyči vyrovnal na 1:1. Další brilantní moment korunoval pět minut před koncem, kdy jeho přesnou hlavičku zužitkoval Kuchta a rozhodl o nesmírně důležité výhře.

"Penalta nás hodně nakopla, do té chvíle jsme se spíše trápili. Krejčí nám dodal sílu a důvěru, že to můžeme zvládnout," pochválil svého kapitána v rozhovoru pro klubový web Brian Priske.

Přehled zápasu Sparta – Bohemians 2:1

Další hvězdy víkendu

Václav Jurečka (SK Slavia Praha)

Na Letné Václav Jurečka vyšel naprázdno, chuť si tak spravil až v domácím střetnutí s úřadujícím mistrem Viktorií Plzeň (2:1). Osmadvacetiletý útočník opět skóroval velmi rychle, už v páté minutě mu míč v pokutovém území předložil Schranz a Tvrdoň na jeho ránu z první neměl čas reagovat.

"Branka nás paradoxně uspala, výkon v první půli nebyl optimální a vše vyvrcholilo inkasovaným gólem v druhé půli. Na psychiku to byl těžký moment, ale zvládli jsme to," těšilo Jurečku v rozhovoru pro klubové stránky.

Vítězný zásah přišel pro bývalého útočníka Slovácka dvacet minut před koncem duelu. Po průnikové přihrávce Oscara se Jurečka opřel do míče a střídající Staněk neměl nárok. Jurečka mohl z utkání vytěžit i více, v obrovské šanci krátce před vítěznou trefou jej ale Staněk vychytal.

Jurečka hraje na jaře ve skvělé formě.
Jurečka hraje na jaře ve skvělé formě.Livesport

"Kdyby ta neproměněná šance znamenala ztrátu bodů, hodně bych si to vyčítal. Nyní ale hraju v pohodě a předvádím asi nejlepší fotbal, co jsem ve Slavii. Vše si sedlo a práce, kterou vkládám do tréninků, se vrací. To je pro mě příjemná odměna, ale prvotní je fakt, že máme tři body," dodal Jurečka.

A na stejném místě jej mohl chválit i kouč Jindřich Trpišovský. "Pro mě je to tahoun týmu, jsem s ním maximálně spokojený. Jeho výkonnost je skvělá, a i když odmyslím branky, je přínosem pro tým. Je v perfektním rozpoložení, vážím si ho za práci, kterou pro tým odvádí. Má dobrý pohyb, z toho všechno vychází. Bez míče je pracovitý, s míčem nebezpečný a je na něj maximální spoleh, za což jsem rád," doplnil Trpišovský na adresu autora čtrnácti letošních ligových zásahů.

Přehled zápasu Slavia – Plzeň 2:1

Victor Olatunji (FC Slovan Liberec)

Opět po týdnu se mezi výběr nejlepších hráčů FORTUNA:LIGY dostal nigerijský útočník Olatunji. Třiadvacetiletý útočník má v posledních týdnech vynikající střeleckou formu, v pěti duelech nasázel pět branek a v jarní části soutěže se dostal už na osm přesných zásahů.

Olatunji se k první brance dostal po dvaceti minutách hry, kdy jej výborně vysunul Varfolomejev a vyběhnuvší gólman Vízek neměl nárok. Druhou trefu si nechal Olatunji na nastavení první půle.

Statistiky Victora Olatunjiho z letošní sezony.
Statistiky Victora Olatunjiho z letošní sezony.Livesport

Míč mu tentokrát perfektně naservíroval Červ a dobře postavenému Olatunjimu stačilo jen nastavit nohu. Liberec na půdě Hradce dominoval, zvítězil 4:0 a s největší pravděpodobností si dojde pro sedmou pozici.

Přehled zápasu Hradec Králové – Liberec 0:4

Stanislav Dostál (FC Trinity Zlín)

V minulém kole zářil Florin Nita, nyní se do výběru nejlepších borců uplynulého kola dostává gólman posledního týmu soutěže Stanislav Dostál.

Ano, hosté mohou děkovat chybujícímu Nitovi i Filipu Balajovi a Antonínu Fantišovi za vstřelené branky. Výraznou měrou se ale pod nečekané vítězství 2:1 v Pardubicích podepsal právě zkušený gólman Dostál.

Ten se do brány dostal v 29. kole poté, co Matěj Rakovan obdržel čtyři branky od Plzně. V pěti duelech pod vedením Dostála získal Zlín osm bodů a nadále živí šanci na baráž.

Na Dostála mířilo celkem osm střeleckých pokusů, dalších jedenáct letělo mimo nebo bylo zblokováno. Rodák ze Zlína si neporadil jen s jedním pokusem, v dalších šancích vychytal Černého či Hlavatého.

Přehled zápasu Pardubice – Zlín 1:2