Livesport hráč kola české ligy: Nita zdeptal kanonýra, Fila přiblížil Teplice k záchraně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Nita zdeptal kanonýra, Fila přiblížil Teplice k záchraně

„Odrazilo se mi to od zadku, jen jsem byl na správném místě," popsal Daniel Fila jeden ze svých dvou gólů Zlínu.
„Odrazilo se mi to od zadku, jen jsem byl na správném místě," popsal Daniel Fila jeden ze svých dvou gólů Zlínu. Profimedia
Florin Nita (35) dal Pardubicím dvěma zásahy proti penaltám nejlepšího kanonýra soutěže Jakuba Řezníčka (34) naději na záchranu. Jediným dvougólovým střelcem druhého kola nadstavby je teplický Daniel Fila (20). Krásnou brankou z přímého kopu v derby si o nominaci řekl i Lukáš Haraslín (26) ze Sparty.

Florin Nita (FK Pardubice)

Žádný obávaný kanonýr. Hlavní hvězdou 2. kola FINÁLE FORTUNA:LIGY je brankář. Nita zlikvidoval v utkání na hřišti Brna dvě penalty, kromě nich i další tři střely a vychytal své třetí čisté konto v dresu Pardubic.

Právě jeho zásluhou Východočeši uspěli a po vítězství 2:0 zvýšili náskok na poslední Zlín na čtyři body.

„Nepamatuju si, že by nějaký brankář zlikvidoval dvě penalty tak rychle po sobě. Florin je fantasticky vychytal a dal nám šanci vyhrát. Musím mu opravdu poděkovat. Je to démon a jsme strašně šťastní, že je tady s námi,“ chválil rumunského svěřence kouč Radoslav Kováč.

Další hvězdy víkendu

Lukáš Haraslín (AC Sparta Praha)

Měl skvělé jaro, jenže po trefě do sítě Hradce Králové 18. března jeho výkony začaly postupně uvadat a ani slovenský šikula se nevyhnul kritice. V utkání s Libercem střídal už v poločase a v úvodním kole nadstavby v Olomouci nastoupil jen na závěrečnou půlhodinku.

Proti Slavii v klíčovém utkání sezony ale opět dostal příležitost v základu a odvděčil se skvělým výkonem. Během 61 minut vyhrával souboje, dobře centroval a především vstřelil úvodní branku střetnutí. Když přišla šance zahrávat přímý kop, vzal si míč a parádní utaženou ranou nedal brankářovi Ondřejovi Kolářovi šanci k zásahu.

„Asi to nebyl úplně hezký fotbal, ale byl úspěšný. Podstatné jsou tři body a jsem rád, že jsem k tomu přispěl. Na začátku jsem měl dvě myšlenky, ale kluci se postavili vedle zdi a pomohli zaclonit brankáři výhled. Pak už to stačilo jen trefit přes zeď," popisoval svou trefu v pozápasovém rozhovoru Haraslín. „Celou sezónu jsme se dívali před sebe a nyní jsme v čele my. Je to skvělý pocit, ale ještě není konec,“ doplnil slovenský středopolař.

Victor Olatunji (FC Slovan Liberec)

Sice to nebyla branka vítězná, ale nigerijský útočník Victor Olatunji jí potvrdil vynikající jarní formu. Do sítě Českých Budějovic vstřelil už svůj šestý ligový gól.

Radosti se dočkal až v závěru, když mu při rychlém protiútoku předložil míč Ľubomír Tupta. Olatunji nejprve mířil do tyče, v síti skončila až jeho dorážka. Byla to odměna za aktivitu, a kdyby dal góly tři, málokdo by se nedivil. Ve dvou obrovských šancích ho ale vychytal gólman hostů Martin Janáček, který podal navzdory čtyřem inkasovaným brankám výborný výkon.

„Byli důraznější a my jsme v našem vápně byli až naivní. Doráželi si míče, jak chtěli. Náš gólman chytit ještě pět nebo šest tutovek a my si branku nezasloužili," uznal po zápase trenér jihočeského celku Tomáš Zápotočný.

Daniel Fila (FK Teplice)

Teplice v nervy drásajícím utkání porazily doma Zlín a jsou o další kus blíž záchraně. Po vítězství 2:1 se přehnaly přes Jablonec a na barážovou příčku mají už sedmibodový náskok. V příštím kole tak mohou v Ostravě stvrdit prvoligovou příslušnost.

Hlavní hvězdou duelu byl Fila, který na Stínadlech hostuje ze Slavie. Skóre otevřel už v 18. minutě, kdy mu před odkrytou bránu ideálně naservíroval míč Jakub Urbanec. Druhá a zároveň vítězná trefa přišla 11 minut před koncem základní hrací doby a Fila k ní po střele Roberta Jukla přišel náhodně.

„Odrazilo se mi to od zadku, jen jsem byl na správném místě. Takový gól jsem ještě nedal," usmíval se v pozápasovém rozhovoru pro klubový web. „Jsme rádi, že jsme to zvládli. Máme náskok, ale stále hrajeme naplno, nemáme nic stoprocentně jistého,“ dodal.