Nita chytil Řezníčkovi dvě penalty a zařídil výhru Pardubic, Zlín nestačil na Teplice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nita lapil při výhře Pardubic dvě Řezníčkovy penalty, Bohemians udrželi pohárovou příčku

Aktualizováno
Florin Nita se stal hrdinou zápasu.
Florin Nita se stal hrdinou zápasu.Profimedia
Fotbalisté Pardubic dokázali ve skupině o udržení zvládnout velmi důležitý zápas v Brně a po výhře 2:0 si připsali tři body. Velkou měrou se na tom podílel brankář Florin Nita (35), jenž zneškodnil dva pokutové kopy Jakuba Řezníčka (34). Zlín, který se nachází na posledním místě tabulky, si připsal další porážku, když prohrál 1:2 na hřišti Teplic. Jablonec s Baníkem si body rozdělily po remíze 1:1.

Brno – Pardubice 0:2

Vstup do utkání vyšel lépe Východočechům, kteří od úvodních minut drželi míč častěji na svých kopačkách. Krátce po čtvrthodině hry mohl nepřesnou rozehrávku Martina Berkovce potrestat Michal Hlavatý, domácí brankář ale svoje pochybení včasným vyběhnutím napravil. Ve 25. minutě vyzkoušel pozornost Berkovce Bartosz Pikul, ani on však technickým obstřelem na zadní tyč neuspěl.

Tým z moravské metropole byl za svůj pasivní výkon v úvodní části zápasu potrestán ve 34. minutě. Hlavičku Robina Hranáče po rohovém kopu vyrazil Berkovec pouze do tyče, od níž se hrací předmět odrazil k nohám Chlumeckého, který dorážkou z první poslal hostující celek do vedení. Inkasovaná branka byla pro Zbrojovku impulsem k útočení, ránu Josefa Koželuha k tyči si ale pohlídal pozorný Nita.

Poločasová přestávka svěřencům trenéra Martina Haška prospěla, do druhého poločasu vstoupila Flinta výrazně aktivněji. Projektil Jana Hladíka ze 49. minuty si cestu mezi tři tyče nenašel, stejně tak ani tečovaný pokus Jakuba Nečase po hodině hry. Závěrečné dějství bylo zrcadlovým odrazem prvních 45 minut, Pardubičtí se po většinu času bránili a k ohrožení branky Berkovce se nedostávali.

Zbrojovka mohla být za svoji aktivitu odměněna v 68. minutě, kdy po faulu Jana Jeřábka v blízkosti vlastní branky nařídil rozhodčí pokutový kop. Jeho provedení si vzal na starost Řezníček, brněnský kanonýr však neuspěl a zamířil pouze do rukavic připraveného Nity. O pouhých šest minut později si oba aktéři penaltový souboj zopakovali, i tentokrát však domácí útočník Nitu nepřekonal. V nastaveném čase navíc pečetil výhru Pardubic po rychlém brejku Ladislav Krobot.

Jablonec – Baník 1:1

Hráči Jablonce remizovali s Baníkem Ostrava 1:1. Domácí nejdříve přiblížil takřka definitivní jistotě záchrany Jan Chramosta, jenž se díky proměněné penaltě prosadil již v pátém z posledních šesti střetnutí před vlastními fanoušky. Zásah zkušeného kanonýra však po změně stran znegoval Cadu, díky němuž hosté zopakovali výsledek z prvního vzájemného utkání na severu Čech a na baráž již mají náskok osmi bodů. 

Teplice – Zlín 2:1

Teplice zvítězily v domácím prostředí nad Zlínem 2:1. Aktivní vstup do zápasu přinesl Sklářům ovoce už v 18. minutě, kdy se dorážkou zblízka prosadil Daniel Fila. Ševci sice ve druhé půli dokázali vyrovnat, výhru pro domácí celek však svým třetím gólem v probíhající sezoně zařídil autor úvodního zásahu. Hostům navíc nenahrál do karet ani výsledek souběžného utkání, po němž má tým z Baťova města na nesestupovou pozici tři kola před koncem ztrátu čtyř bodů.

Bohemians – Slovácko 0:0

Slovácko remizovalo 0:0 s Bohemians. Bojovný zápas plný tvrdých soubojů přinesl větší úsměv na tváři Klokanům, kteří odolali několika slibným šancím soupeře a udrželi se na místě zaručujícím účast v evropských pohárech. Výsledek duelu potěšil také Olomouc, jež po výhře nad Plzní může ještě doufat v posun na kýženou čtvrtou příčku.