Livesport hráč kola české ligy: Osm gólů v nadstavbě, zlínský spasitel i snový debut

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Osm gólů v nadstavbě, zlínský spasitel i snový debut

Václava Jurečku zastihl závěr sezony ve skvělé střelecké formě.
Václava Jurečku zastihl závěr sezony ve skvělé střelecké formě.slavia.cz
Ve skvělé formě v nadstavbové části pokračuje Václav Jurečka (28). Slávistický útočník vstřelil na Hané další dvě branky a do posledního kola FORTUNA:LIGY vstupuje s nadějí, že alespoň vyrovná nejlepšího střelce soutěže Jakuba Řezníčka (34). Ve vloženém předposledním kole se na českých stadionech ovšem nedařilo pouze jemu. Kdo další si během úterý a středy vysloužil záři reflektorů?

Václav Jurečka (Slavia Praha)

Potřetí za poslední čtyři ligová kola se vměstnal mezi kvarteto nejlepších hráčů Jurečka. Slávistický forvard zaznamenal v nadstavbové části neuvěřitelných osm branek. Ani to však sešívaným na zisk mistrovského titulu nestačilo.

Slavia na půdě olomoucké Sigmy nezačala vůbec dobře a už po šesti minutách prohrávala o dvě branky. Jenže poté si vzal slovo Jurečka a ještě do půle stihl vyrovnat. "První gól nám jednoznačně pomohl, rozběhali jsme se, dokázali jsme udržet míč a soupeře jsme dostali pod tlak. Druhý gól, to byla krásná akce, poté už jsme věřili, že to zvládneme," zhodnotil zápas pro klubový web kouč Jindřich Trpišovský.

Jurečka si díky vynikající nadstavbě vystřílel pozici druhého nejlepšího ligového kanonýra a teoreticky by mohl zaútočit i na vedoucího Jakuba Řezníčka. Zatímco útočník Brna se v posledních týdnech trápí, Jurečka by hattrickem v posledním domácím duelu proti svému bývalému týmu, tedy Slovácku, mohl brněnského střelce vyrovnat.

Další hvězdy víkendu

Asger Sörensen (Sparta Praha)

První sezóna v nejvyšší české soutěži a ihned titul. Dánský obránce Sörensen se pod sparťanský triumf podepsal pěti ligovými góly, včetně toho nedávného do sítě Slavie, a především skvělými defenzivními výkony.

Sörensen i přes několik zdravotních problémů odehrál v sezóně už 31 utkání a vidět byl i na Slovácku. V osobních soubojích byl opět nesmlouvavý a s útočníky Slovácka neměl příliš velké potíže. Sparta udržela vzadu nulu a bývalý obránce Norimberku mohl se svými spoluhráči po závěrečném hvizdu slavit.

Ve středu se navíc dočkal i individuálního ocenění, Ligová fotbalová asociace ho jmenovala nejlepším obráncem sezóny. Nutno podotknout, že naprosto zaslouženě.

Asger Sörensen navázal na gól z derby a předvedl další skvělý výkon.
Asger Sörensen navázal na gól z derby a předvedl další skvělý výkon.Livesport

Lukáš Soukup (Bohemians)

Bohemians řešili po víkendu brankářské dilema. Obvyklá brankářská jednička Martin Jedlička má od poloviny května zdravotní potíže a jeho náhradník Roman Valeš zase nemohl nastoupit kvůli karetnímu trestu, neboť po faulu na Jana Kuchtu viděl na Letné čtvrtou žlutou kartu. A tak dostal první ligovou příležitost teprve osmadvacetiletý Soukup, jehož maximem byl dosud start ve třetí lize.

Šance se v Doosan Aréně nezalekl, zneškodnil všechny tři pokusy domácího celku a ve svém prvním utkání vychytal i své první čisté konto mezi českou elitou.

"Přesně tohle jsem si přál, zápas mi opravdu vyšel. Hodně mi pomohl první zákrok, potom jsem se chytil. Byl jsem sice lehce nervózní, ale jinak jsem si zápas užíval," uvedl na tiskové konferenci hrdina úterního střetnutí. A slova chvály měl pro něj samozřejmě i kouč Klokanů Jaroslav Veselý.

"Na předzápasovém tréninku působil skvěle, je to vítězný typ a skvělá osobnost. Měl samozřejmě i trochu štěstí, ale jinak nám moc pomohl. Uvidíme, jestli bude chytat i v sobotu proti Olomouci," chválil Veselý.

Robert Hrubý (FC Trinity Zlín)

Zlín v rámci čtvrtého kola nadstavbové části přehrál ostravský Baník a přiblížil se baráži. Po zaváhání Brna má vše ve svých rukou, pokud uhraje v posledním duelu právě na Zbrojovce bod, může se v nejvyšší soutěži ještě zachránit.

Hlavní hvězdou střetnutí se stal někdejší hráč Baníku Hrubý. Devětadvacetiletý záložník prožívá svou nejproduktivnější sezonu ve FORTUNA:LIZE. Ve středečním klání totiž zapsal dvě přihrávky a dostal se v kolonce "kanadských bodů" na 3 góly a sedm asistencí, čímž překonal zápis z ročníku 2018/2019 (2+7).

Hrubý dvě minuty po pauze parádně odcentroval na hlavu dalšího bývalého hráče Baníku Antonína Fantiše a Zlín vedl. Cadu sice brzy vyrovnal, tři minuty před koncem duelu ale přispěchal Hrubý s dalším nadýchaným centrem, který zužitkoval Jakub Janetzký. Pražskému rodákovi tak duel proti týmu, kde strávil téměř čtyři roky, vyšel náramně.

Tabulka FORTUNA:LIGY