Livesport jedenáctka 9. kola: Dominantní Plzeň i Ewerton a jediný zástupce derby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 9. kola: Dominantní Plzeň i Ewerton a jediný zástupce derby
Ewerton (vpravo) řídil pětigólový triumf nad Zlínem.
Ewerton (vpravo) řídil pětigólový triumf nad Zlínem.Profimedia
Plzeň pokračuje na vlně skvělých výsledků a do nejlepší jedenáctky ligového kola, která je sestavována na základě známek Livesportu, se probojovali hned čtyři fotbalisté z jejího kádru. Hráčem kola je ostravský Ewerton (26), jenž řídil demolici Zlína. Naopak derby herně nezaujalo a není tak překvapením, že se ze souboje o vedení v lize objevil v ideálním týmu jediný hráč.
Nej sestava kola.
Nej sestava kola.Livesport

Brankář

Jan Hanuš (Jablonec) 7,0

Prohru v Hradci Králové sice neodvrátil, ale.... Víc zákroků než on si v tomto kole připsal pouze zlínský Rakovan a Hanuš tak měl výrazný podíl na tom, že Jablonec inkasoval pouze jednou.

Obránci

Daniel Horák (Hradec Králové) 7,8

V 17. minutě ukázkově zavřel zadní tyč a po Pilařově centru rozhodl o vítězství nad Jabloncem. Byl spolehlivý v soubojích. Zúčastnil se 16 s úspěšností 63 %.

Sampson Dweh (Plzeň) 7,6

Ve 27. minutě získal po standardní situaci míč na hranici vápna a umístěnou střelou k pravé tyči nedal Budínskému šanci. Směrem dopředu byl hodně aktivní a podstoupil hned šest ofenzivních duelů.

Filip Čihák (Hradec Králové) 7,5

Za celý zápas zkazil pouze jedinou přihrávku. To samé jde říct o vzdušných soubojích, když prohrál pouze jeden ze šesti.

Záložníci

Filip Kubala (Ostrava) 8,4

Dal své první dva góly v dresu Baníku a výrazně se tak podepsal pod vysokou porážku Zlína. Před brankou byl hodně aktivní –  šestkrát vystřelil a osmkrát se potkal s míčem ve vápně.

Daniel Holzer (Slovácko) 8,2

V pokutovém území jej zdobila vysoká efektivita. První dotek v této části hřiště proměnil v úvodní gól a druhým asistoval u Valentovy trefy.

Lukáš Kalvach (Plzeň) 8,5

Jedním gólem a dvěma asistencemi se výrazně podílel na demolici Pardubic. Tradičně podal velmi spolehlivý výkon. Získal sedm míčů, zachytil pět přihrávek a nezkazil jediný pas do finální třetiny.

Erik Jirka (Plzeň) 8,3

Dal gól z penalty a velmi dobře obhospodařoval pravou stranu hřiště. Zaznamenal pět progresivních náběhů, tři úspěšné driblinky a s míčem u nohy celkově urazil v průběhu zápasu vzdálenost 129 metrů.

Útočníci

Ewertonovy statistiky proti Zlínu.
Ewertonovy statistiky proti Zlínu.Profimedia / Livesport

Ewerton (Ostrava) 9,0

Hrál zásadní roli u prvních dvou gólů Baníku, s balonem nezastavitelný. Zaznamenal nejvíc progresivních náběhů v rámci tohoto kola a míč celkově posunul o 218 metrů.

Rafiu Durosinmi (Plzeň) 8,9

Společně s Kalvachem byl hlavním strůjcem vítězství nad Pardubicemi, když dva góly dal a na další přihrál. Hodně aktivní v soubojích. Podstoupil 17 ofenzivních a 14 hlavičkových duelů.

Václav Jurečka (Slavia) 7,8

V lize skóroval potřetí po sobě – a potřetí to bylo z penalty. Vedle toho si připsal na konto další nebezpečnou střelu, branku tak trefil víckrát než celý tým soupeře dohromady.