Prekop vystřelil na jablonecké Střelnici Bohemce tři body. Jindřišek přepisoval historii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Prekop vystřelil na jablonecké Střelnici Bohemce tři body. Jindřišek přepisoval historii

Aktualizováno
Bohemians přečkali závěrečný tlak Jablonce a ze severu Čech vezou výhru 1:0.
Bohemians přečkali závěrečný tlak Jablonce a ze severu Čech vezou výhru 1:0.Profimedia
Bohemians porazili v závěrečném klání 12. kol FORTUNA:LIGY Jablonec na jeho hřišti 1:0. Klokanům reprezentační přestávka prospěla, když po brance Erika Prekopa dali zapomenout na špatnou venkovní formu. Naopak Severočeši nezopakovali nadějný výkon z Plzně, pošesté v ročníku prohráli a s pouhými 10 vstřelenými góly zůstali jen dva body nad posledním Zlínem. Velké pozornosti se dostalo střídajícímu Josefu Jindřiškovi, jenž se ve věku 42 let, osmi měsíců a osmi dnů stal vůbec nejstarším hráčem, který kdy naskočil do zápasu české nejvyšší soutěže.

Jablonec – Bohemians 0:1

Matouš Krulich hned v první minutě nalezl centrem Vakhtanga Chanturishviliho, ten však nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Vzápětí se pěkným projektilem z dálky prezentoval Jan Chramosta, proti jeho střele ovšem zasáhl Martin Jedlička. Na aktivní start domácích zareagovali Klokani až postupem času, ve 25. minutě z toho však rovnou bylo vedení.

Po chybě v obraně uklidil balon do prázdné brány Prekop. Na inkasování se nepodařilo hráčům Jablonce rychle zareagovat. Až s koncem poločasu nebezpečně pálil z voleje Chanturishvili, ovšem Jedlička znovu zasáhl. Těsně před odchodem do šaten procpal míč do sítě Miloš Kratochvíl, nacházel se ale v ofsajdovém postavení, takže radost z vyrovnání netrvala dlouho.

Vybrané statistiky zápasu.
Vybrané statistiky zápasu.Livesport

Jablonecké snahy pokračovaly i ve druhé půli. David Štěpánek v 54. minutě vyslal do pokutového území povedený centr, na nějž žádný z jeho spoluhráčů nedosáhl. Obrovskou příležitost spálil Dominik Pleštil, který se ocitl před bránou zcela sám, do jeho střeleckého pokusu se ale vložil jeden z obránců a Klokani vedení nepustili. Domácí fotbalisté se snažili držet s míčem u vápna Pražanů, nicméně žádná akce nevedla k vyrovnání, protože defenziva v čele s Jedličkou pracovala výborně.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport