Livesport jedenáctka 14. kola: Severočeská sestava a tři hvězdy slezského derby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 14. kola: Severočeská sestava a tři hvězdy slezského derby
David Buchta už má v sezoně na kontě čtyři trefy.
David Buchta už má v sezoně na kontě čtyři trefy. Profimedia
Nejlepší jedenáctce kola, která je sestavena na základě známek Livesportu, vládnou tentokrát fotbalisté ostravského Baníku. Vítězné slezské derby vyneslo do elitní společnosti hned trojici jeho hráčů v čele s hrdinou duelu s Karvinou Davidem Buchtou (24), autorem dvou tref. Většinu (pět zástupců) však mají v sestavě severočeské kluby.
Nej sestava kola.
Nej sestava kola.Livesport

Brankář

Jiří Letáček (Ostrava) 8,0

Předvedl opět velmi jistý výkon a pomohl Baníku ke třem bodům. V tomto ligovém kole čelili většímu počtu střel pouze dva gólmani.

Obránci

Jan Knapík (Teplice) 8,1

Vstřelil jediný gól zápasu s Mladou Boleslaví a rozhodl tak o výhře domácích. Zachytil osm míčů, což se mu v sezoně ještě nepovedlo.

David Štěpánek (Jablonec) 7,4

V úvodu utkání využil zaváhání gólmana Digany a poslal Jablonec do vedení. Proti Hanákům neprohrál jediný ofenzivní souboj.

Dominik Preisler (Liberec) 7,9

V 61. minutě se asistencí podílel na jediné brance utkání s Budějovicemi. Levou stranu obhospodařoval aktivně, když se pokusil o pět driblinků a poslal do vápna čtyři centry.

Záložníci

Erik Jirka (Plzeň) 8,0

Dvěma góly rozhodl šlágr kola. S míčem se v pokutovém území Slavie potkal hned pětkrát, což se mu v tomto ročníku povedlo jen v jednom dalším případě.

David Buchta (Ostrava) 8,4

Síť v karvinské brance rozvlnil dvakrát. Zaznamenal taky pět progresivních náběhů, nikdo ho v tomto ohledu o uplynulém víkendu v lize nepřekonal.

Buchtovy statistiky v zápasu.
Buchtovy statistiky v zápasu.Livesport

Filip Zorvan (Olomouc) 7,7

V nastaveném čase druhého poločasu mohl rozhodnout. Jabloneckého Hanuše sice překonal, míč ale před brankovou čarou stihl odkopnout Tekijaški. Celkem vystřelil třikrát a dvě takové pozice připravil spoluhráčům.

Lukáš Mareček (Teplice) 7,8

Skvěle si vedl hlavně defenzivně, když vyhrál sedm z devíti obranných soubojů a získal osm míčů na soupeřově polovině. Vedle toho se blýskl i asistencí u Knapíkova gólu.

Útočníci

Veljko Birmančevič (Sparta) 8,2

Proměnil penaltu a poté připravil krásnou průnikovou přihrávkou gólovou pozici pro Sadílka. Do pokutového území poslal hned šest pasů.

Luka Kulenovič (Liberec) 7,5

Chorvatský útočník rozsoudil jediným gólem to, že tři body zůstanou v Liberci. Připsal si šest doteků ve vápně, pět střel a pět pokusů o driblink.

Ewerton (Ostrava) 8,0

Ve 49. minutě nejdřív vyrovnal a poté si připsal asistenci u třetího gólu Baníku. I defenzivní povinnosti si plnil svědomitě, když vyhrál všehny tři obranné duely.