Livesport jedenáctka 16. kola: Čtyřem dvougólovým střelcům kraluje Birmančevič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 16. kola: Čtyřem dvougólovým střelcům kraluje Birmančevič

Veljko Birmančevič řídil výroční oslavy Sparty.
Veljko Birmančevič řídil výroční oslavy Sparty.Profimedia
V nejlepší jedenáctce kola, která je sestavená na základě známek Livesportu, se objevili hned čtyři dvougóloví střelci. Mezi vybranou elitu se zároveň dostalo hned pět hráčů ze severočeských klubů, králem je však křídelník pražské Sparty. Veljko Birmančevič (25) si svým útokem na hattrick v zápase se Zlínem vysloužil nejvyšší známku ze všech fotbalistů, kteří zasáhli do 16. kola FORTUNA:LIGY.
Nejlepší sestava 16. kola.
Nejlepší sestava 16. kola.Livesport

Brankář

Viktor Budínský (Pardubice) 7,7

Čelil celkem 13 střelám a vedl si výborně, a to i přesto, že dvakrát inkasoval. Podle metriky post-shot xG měl totiž gólů dostat pět.

Obránci

Ondřej Zmrzlý (Olomouc) 8,5

Nejdřív si skvěle naběhl za obranu Karviné a následně posunul míč na Juliše, který bez problému otevřel skóre. Po změně stran ho nezastavil ani sníh, když přihrávkou pod sebe připravil druhou gólovou pozici pro nejlepšího olomouckého střelce.

Michal Leibl (Hradec Králové) 7,8

V 11. minutě načal gólový účet zápasu proti Plzni a dařilo se mu i v defenzivě. Kraloval zejména v soubojích, kterých podstoupil 13 a jako poražený z nich vyšel pouze jednou.

Tomáš Wiesner (Sparta) 7,8

Žádný kanadský bod si sice nepřipsal, ale byl před brankou Zlína pořádně cítit. Hned devětkrát se potkal s míčem v pokutovém území, zaznamenal tři střely a dosáhl na xG 0.43.

Záložníci

Ahmad Ghali (Liberec) 7,9

Dvěma góly rozhodl o tom, že tři body ze zápasu s Mladou Boleslaví zůstanou v Liberci. Stačily mu k tomu pouze dva střelecké pokusy a dva doteky s míčem ve vápně.

Marek Havlík (Slovácko) 8,1

Nejenže se zasloužil o výstavní a především vítěznou trefu duelu s Baníkem, ale už tradičně odvedl svůj vysoký standard a dokonce nezkazil ani jednu přihrávku dopředu.

Miloš Kratochvíl (Jablonec) 8,3

Dvěma góly hlavou se výrazně podepsal pod jablonecký obrat proti Pardubicím. Znamenitě si vedl i v defenzivě, když získal 10 míčů a vyhrál pět z osmi defenzivních soubojů.

Filip Havelka (Teplice) 8,1

Ve 20. minutě posadil z rohového kopu míč na hlavu Chaloupka, jenž následně otevřel skóre zápasu. Před brankou byl aktivní i nadále – třikrát sám vystřelil a dvě palebné pozice připravil pro spoluhráče.

Veljko Birmančevič (Sparta) 8,7

Dvěma zásahy sestřelil Zlín a dobře si vedl i v dalších statistikách. Například zaznamenal šest přesných přihrávek do pokutového území.

Birmančevičovy statistiky v zápase se Zlínem.
Birmančevičovy statistiky v zápase se Zlínem.Livesport

Útočníci

Lukáš Juliš (Olomouc) 7,9

Dvakrát skvěle využil přihrávky Zmrzlého a výrazně tak Sigmě pomohl ke třem bodům. Proti karvinským fotbalistům podstoupil na své poměry nadstandardních 11 ofenzivních soubojů. 

Rigino Cicilia (Slovácko) 7,8

V 71. minutě si naskočil na centr Kadlece a vstřelil druhý gól zápasu. Ten mohl dát už v závěru prvního dějství, samostatný únik tváří v tvář Letáčkovi však zahodil, když trestuhodně přestřelil.