Livesport jedenáctka 5. kola: Premiéra Českých Budějovic a nadproduktivní Mareček

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 5. kola: Premiéra Českých Budějovic a nadproduktivní Mareček
Mladoboleslavský Daniel Mareček slaví gól v zápase se Slováckem.
Mladoboleslavský Daniel Mareček slaví gól v zápase se Slováckem. Profimedia
Poprvé v tomto ligovém ročníku se v nejlepší jedenáctce kola, sestavené na základě známek Livesportu, objevují fotbalisté Českých Budějovic. A uzmuli si v ní hned dvě místa. V sestavě najde svého zástupce hned osm klubů. Hráčem kola se stal mladoboleslavský Daniel Mareček (25), jenž dvěma trefami získal pro svůj tým bod na Slovácku.
Nej jedenáctka.
Nej jedenáctka.Livesport

Brankář

Jiří Letáček (Baník) 7,0

V první poločase se blýskl dvěma skvělými zákroky, když nejdřív vytáhl Bořilovu dělovku a následně si poradil i se zakončením Tijaniho. Ze šesti dlouhých přihrávek zkazil jen jednu.

Obránci

Adam Gabriel (Hradec Králové) 7,8

Těsně před odchodem do kabin skvěle zavřel zadní tyč při Kodešově centru a hlavou poslal Hradec do vedení. Byl precizní i směrem dozadu, když vyhrál 80 % obranných soubojů.

Lukáš Hejda (Plzeň) 7,7

Už podruhé v sezoně otevřel gólový účet svého týmu. Tentokrát však jeho trefa znamenala nastartování obratu. Zajímavostí je, že podstoupil pouze jeden defenzivní souboj.

Lukáš Havel (České Budějovice) 7,9

V 58. minutě hlavou protečoval míč za Reichlovy záda a vstřelil svůj první gól v tomto ročníku. Vedl si nadprůměrně v soubojích, když jich vyhrál sedm z 10.

Cadu (Plzeň) 7,7

Dvěma asistencemi výrazně pomohl k obratu s Olomoucí v nastaveném čase první půle. Víc centrů z levé strany v tomto kole zaznamenal pouze Jan Kalabiška ze Slovácka.

Záložníci

Miloš Kratochvíl (Jablonec) 7,7

Proti Karviné se postavil k pokutovému kopu a zaznamenal svou první branku od loňského srpna. Zúčastnil se 16 hlavičkových soubojů, průměrně jich přitom podstoupí pouze osm.

Pavel Bucha (Plzeň) 7,8

Trefil se ve čtvrtém soutěžním zápase v řadě, do nějž nastoupil v základní sestavě. Zároveň je to třetí ligové utkání tohoto ročníku, kdy zaznamenal tři střely, čímž potvrzuje zvýšenou aktivitu v tomto aspektu hry.

Daniel Mareček (Mladá Boleslav) 8,4

Dostal se ke stejnému počtu pokusů jako v předchozích čtyřech zápasech dohromady. V soupeřově vápně se potkal s míčem celkem pětkrát, dvakrát z toho byl gól.

Marečkovy statistiky proti Slovácku.
Marečkovy statistiky proti Slovácku.Profimedia / Livesport

Útočníci

Mohamed Yasser (Teplice) 7,9

V 85. minutě si skvěle naběhl na přední tyč a hlavou rozhodl o osudu zápasu. Byl také častým adresátem Grigarových nákopů, nikdo od teplického gólmana nedostal víc přihrávek.

Muhamed Tijani (Slavia) 7,9

První zápas v základní sestavě a hned gól proti bývalému týmu. Před brankou byl cítit, což potvrzuje i fakt, že byl jediným hráčem tohoto kola, který se dostal přes hodnotu 1.0 xG.

Quadri Adediran (České Budějovice) 7,8

Hlavou po rohovém kopu vstřelil rozhodující branku zápasu s Bohemians. Pomohl i v obranné činnosti, když získal pětkrát míč, z toho třikrát na soupeřově polovině.