Livesport jedenáctka 1. kola: Kvarteto hráčů z pražských klubů, nej byl karvinský kapitán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 1. kola: Kvarteto hráčů z pražských klubů, nej byl karvinský kapitán

Lukáš Budínský slaví svůj gól do sítě Zlína.
Lukáš Budínský slaví svůj gól do sítě Zlína.Profimedia
Na sklonku minulé sezony začal Livesport zveřejňovat v desítkách fotbalových soutěží celého světa známkování na základě dat, pochopitelně českou nejvyšší soutěž nevyjímaje. Redakce Livesport Zpráv proto bude v nové sezoně každé kolo sestavovat na základě těchto známek nejlepší jedenáctku. Té první dominuje karvinský špílmachr Lukáš Budínský (31), jenž řídil triumf nováčka nad Zlínem 4:1.
Nej jedenáctka 1. kola.
Nej jedenáctka 1. kola.Livesport

Brankář:

Matúš Macík (Sigma Olomouc) 8,7

Na Letné sice dvakrát lovil míč ze sítě, ovšem z celkového počtu 12 střel. Žádný jiný gólman nebyl v prvním kole prověřen víckrát. Před rokem chytal na Spartě také, i tehdy Sigma prohrála 0:2, Macík však tehdy čelil jen pěti ranám.

Obránci:

Lukáš Hůlka (Bohemians Praha) 7,5

V Pardubicích důležitý hlavně ve vzduchu. Nejenže dal hlavou gól, ovšem zároveň zaznamenal 80 % úspěšnost ve vzdušných soubojích. Toto číslo překonali napříč celou ligu pouze tři hráči.

Tomáš Vlček (Slavia Praha) 7,8

Hned v úvodu utkání se blýskl krásnou kolmou přihrávkou na Schranze, který následně předložil míč zakončujícímu Van Burenovi. Mladý stoper rozdal celkem 71 přihrávek, což byl čtvrtý nejlepší výkon v úvodním kole sezony.

Jaroslav Svozil (Karviná) 7,6

Hned na startu nového angažmá přispěl gólem k vysokému vítězství nad Zlínem, když mu ve 34. minutě posadil ze standardní situace míč na hlavu další ex-baníkovec Budínský. Hlavou byl úspěšný i ve vlastním vápně, kde neprohrál jediný takový souboj.

Jaroslav Zelený (Sparta Praha) 7,5

Před druhým gólem Sparty si odskočil pro míč do levého meziprostoru a poté ho posunul do křídla na Haraslína, který navýšil vedení. Zároveň byl opět adresátem většiny dlouhých míčů, když si jich našel hned 14. Nikdo nezaznamenal víc.

Záložníci:

Lukáš Budínský (Karviná) 8,8

Snový návrat mezi českou elitu. Jako kapitán řídil demolici Zlína, na které se podílel dvěma asistencemi z volných přímých kopů a jedním gólem po pohotovém zakončení zpoza vápna. Celková hodnota očekávaných gólů a asistencí u něj dala číslo 0,85.

Budínského statistiky proti Zlínu.
Budínského statistiky proti Zlínu.Livesport / Profimedia

Mohamed Doumbia (Slovan Liberec) 7,9

Z hranice pokutového území zakroutil míč do pravého horního rohu branky Jiřího Letáčka a potvrdil tak, že mu produktivita není cizí. Svědomitě si ovšem plnil i defenzivní úkoly, když byl úspěšný v sedmi z 10 obranných soubojů.

Marek Havlík (Slovácko) 7,8

Je spíš svátečním střelcem a proti Českým Budějovicím se prosadil i díky své defenzivní práci, když využil zaváhání Patrika Hellebranda a obral ho o míč. Celkem v zápase získal osm míčů, z toho tři na polovině soupeře.

Útočníci:

Vasil Kušej (Mladá Boleslav) 8,7

Mladá Boleslav si užívá jeho služeb, dokud může, svým výkonem proti Jablonci totiž svůj případný přestup rozhodně neoddálil. V duelu zaznamenal hned dva kanadské body. Zároveň byl se 17 driblinky v tomto ohledu suverénně nejaktivnějším.

Lamin Jawo (Mladá Boleslav) 8,6

Křídelník z Gambie si vysokou známku vysloužil zejména za jeden gól a dvě asistence, ale pozadu rozhodně nezůstal ani v driblinku. Jeho 71% úspěšnost totiž nedokázal nikdo překonat.

Lukáš Haraslín (Sparta Praha) 8,8

Letní pauza mu očividně prospěla a hned v úvodním utkání ročníku zapsal dva přesné zásahy. S 13 driblinky byl hned za Kušejem. V progresi s míčem u nohy byl dokonce nejlepší, když ho svými náběhy posunul o celkem 227 metrů.

Jak se vypočítávají známky hráčů?