Mladá Boleslav přejela Hradec Králové, Ostrava zásluhou Šína v závěru vydřela remízu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mladá Boleslav přejela Hradec Králové, Ostrava zásluhou Šína v závěru vydřela remízu

Daniel Mareček (vpravo) má v lize na kontě už čtyři trefy.
Daniel Mareček (vpravo) má v lize na kontě už čtyři trefy.Profimedia
Hradce Králové prohrál v duelu 8. kola FORTUNA:LIGY v Mladé Boleslavi 1:5. Votroci nezachytili začátek zápasu, jelikož svěřenci Marka Kuliče potrestali nedůsledné počínání hostující defenzivy již v páté minutě, kdy domácí nasměroval k tříbodové pouti Daniel Mareček (25). Bohemians remizovali na domácí půdě s Baníkem 1:1. Dlouho trvající ofenzivní sucho ukončil až Antonín Křapka (29), jenž v 80. minutě teprve šestou brankou svého týmu v ligovém ročníku rozjásal příznivce Klokanů. Těsně před koncem ale srovnal Matěj Šín (20), který se dostal na trávník jen minutu před svým zásahem.

Mladá Boleslav – Hradec Králové 5:1

Dvoutýdenní pauza hrála hned od začátku utkání do karet domácímu celku. Soupeřova defenziva ukázala přespříliš respektu Solomonovi Johnovi, který dobře načasovanou přihrávkou našel Marečka, a ten i s trochou štěstí propálil Pavola Bajzu. Ve 14. minutě si na centr z rohového kopu naskočil Karafiát a zvedl vlastní příznivce ze sedaček podruhé.

O pár minut později předvedl něco ze svého fotbalového umu opět Mareček, když se v pokutovém území ladnou otočkou dostal do střelecké pozice a zvýšil vedení svého týmu na rozdíl třídy. Těsně před odchodem do šaten mohl Mareček dokonat hattrick, snadnou dorážku mu však překazil skvělým obranným zákrokem Filip Čihák.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil a Votroci dále tahali za kratší konec. Bojácná obrana hostí příliš dlouho couvala před útokem, který vedl Vasil Kušej. Ten zřejmě odhodil zklamání ze zmařeného přestupu do Nizozemska, namířil si to přímo k šestnáctce a krásným obstřelem levou nohou vymetl šibenici.

Pomyslnou cenu útěchy vybojoval pro Hradečáky nově příchozí mladík Petr Juliš, který si na zadní tyči našel přetažený centr z dílny Lukáše Čmelíka a uklidil jej obloukem za záda Matouše Trmala. V 80. minutě ještě Východočeši přečkali rohový kop soupeře, ale následně sklepl míč na úroveň malého vápna Florent Poulolo a Marek Suchý do odkryté branky podtrhl debakl hostí.

Bohemians – Baník Ostrava 1:1

Poklidný úvod utkání provázely především nepřesnosti na obou stranách, nebezpečné centry a výpady Ewertona tak přišly Baníku vniveč. Po 20 minutách hry se do zajímavého zakončení dostal domácí David Puškáč, jehož nenápadná hlavička jen těsně minula pravou tyč. Chvíli nato vyslal razantní pumelici z dálky Jiří Boula, gólman Bohemky však míč na poslední chvíli vytěsnil na břevno. Balon se poté ještě odrazil k Ladislavu Almásimu, jenž v tutové šanci naprosto selhal a poslal jej na tribuny.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Fotbalisté obou celků o poločasové pauze návod na střílení gólů nenašli, a utkání tak opět provázely především ostřejší souboje a s tím spojené přerušování hry. Pasáž bez výraznějších šancí rozsekl v 80. minutě Křapka, jenž hlavičkou po přímém kopu posadil míč k pravé tyči. Vyrovnání se Slezané dočkali o chvíli později, když se po minutě na trávníku prosadil skrytou přízemní ranou střídající Šín.

Karviná – Teplice 0:1

Zápas byl v první půli definován spíše důraznými obrannými zákroky a potyčkami namísto fotbalové krásy. Ke smůle fanoušků se obraz hry nezměnil ani po změně stran, na dlouhou dobu byl ke gólu nejblíže v 68. minutě domácí Patrik Čavoš, jeho střela z rohu vápna však proletěla vedle pravé tyče Severočechů. Ti se nakonec sami prosadili, jejich čekání na tříbodový zisk, které trvalo od konce července, ukončil Daniel Fila.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Sigma Olomouc – České Budějovice 2:1

Hosté sice šli na sklonku úvodní 20minutovky do vedení, poté si však vzal hlavní slovo domácí kapitán Radim Breite, který dvěma asistencemi nasměroval Moravany k obratu. Tmel olomoucké zálohy přitom čekal na ligový gól či přesnou nahrávku od listopadu 2022. V prvním případě z jeho práce těžil Lukáš Juliš, jenž se v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže trefil již popáté, a znovu tak potvrdil, že po návratu ze slunné Ibizy prožívá velmi produktivní období.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Tabulka FORTUNA:LIGY