Plzeň zesměšnila obhájce titulu, nepovedený sparťanský večer zahájil Panák

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň zesměšnila obhájce titulu, nepovedený sparťanský večer zahájil Panák

Aktualizováno
Tomáš Chorý se proti Spartě dvakrát střelecky prosadil.
Tomáš Chorý se proti Spartě dvakrát střelecky prosadil.Profimedia
Sparta vyhořela v souboji 24. kola FORTUNA:LIGY v Plzni, kde padla jednoznačně 4:0. Západočeši předčili úřadujícího mistra ve všech aspektech hry, výrazně jim pomohl ale také výkon hostujících stoperů, neboť Filip Panák nejdříve po špatné rozehrávce neuhlídal dvougólového Tomáše Chorého a po změně stran poslal nešťastnou tečí balon za záda vlastního brankáře. Nevyznamenal se ani Ladislav Krejčí, jenž pátou červenou kartou v dresu Letenských vytvořil nový rekord klubu.

Viktoria Plzeň – Sparta Praha 4:0

Utkání na západě Čech se od úvodního hvizdu hrálo v obrovské intenzitě a diváci byli svědky množství osobních soubojů. Na první šanci si ale museli počkat až do 36. minuty, kdy Lukáš Kalvach kroutil pumelici z přímého kopu na přední tyč, proti dělovce domácího záložníka ale zasáhl Peter Vindahl.

Dánský gólman však svůj skvělý zásah znehodnotil ve 45. minutě, kdy mu vypadla dalekonosná rána Lukáše Červa přímo před dobíhajícího Chorého, který se jednoduše zbavil dotírajícího Panáka a dorazil míč do sítě. Do druhé půle vstoupila Viktoria drtivým tlakem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ten vyústil ve 49. minutě druhým gólem, kdy se k odraženému míči dostal Cheick Souaré, jehož dobrou střelu umístil nešťastnou tečí za záda Vindahla nejistý Panák. Ani další stoper Sparty neprožil v Plzni povedený večer, krátce po druhém gólu Západočechů se totiž na Chorém vykartoval Krejčí. Plzeňští neměli se soupeřem slitování ani nadále.

Na začátku poslední půlhodiny přetlačil aktivní Červ na levé straně čerstvého Jana Mejdra a následnou zpětnou přihrávkou připravil Pavlu Šulcovi ideální příležitost k navýšení skóre, čehož nejlepší střelec ligy využil. V 70. minutě zasadil děravé sparťanské obraně další zásah Chorý, jenž dlouho letící centr bezproblémově umístil hlavou do branky.

Známkování hráčů.
Známkování hráčů.Livesport

Tabulka FORTUNA:LIGY