Slavia ovládla vršovické derby a je první. Výhru 2:0 zařídili Tomič a Chytil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia ovládla vršovické derby a je první. Výhru 2:0 zařídili Tomič a Chytil

Aktualizováno
Slavia nově vede ligovou tabulku.
Slavia nově vede ligovou tabulku.Profimedia
Fotbalisté Slavie potvrdili v závěrečném zápase 13. kola FORTUNA:LIGY papírové předpoklady, když porazili Bohemians 2:0. O vítězi utkání rozhodl ve 20. minutě parádním dalekonosným projektilem slovenský obránce Michal Tomič (24), pro kterého šlo o první přesný zásah v sešívaném dresu. Ještě v první půli byl blízko navýšení slávistického vedení Mojmír Chytil (24), v obrovské příležitosti ale trestuhodně minul opuštěnou bránu. Po změně stran si ovšem i on spravil chuť a dal skóre konečnou podobu. Hosté tak dokráčeli pro plný bodový zisk, čímž v tabulce poskočili na vedoucí pozici s náskokem jednoho bodu na Spartu.

Bohemians 1905 – Slavia 0:2

Defenziva Bohemians odolávala slávistické převaze pouze do 20. minuty, kdy Martina Jedličku překonal dalekonosným pokusem k tyči Tomič. Už o několik okamžiků později mohli hosté disponovat dvoubrankovým náskokem, ránu Christose Zafeirese však Jedlička zneškodnil a Václav Jurečka z následné dorážky vypálil vysoko nad.

Po chybné rozehrávce Antonína Křapky byl blízko zapsání do střelecké listiny také Chytil, odkrytou branku ale po kličce Jedličkovi trestuhodně minul. Následně se začali na útočné polovině osmělovat rovněž Klokani, střelu Adama Jánoše i zakončení Daniela Köstla dokázal Aleš Mandous vyřešit.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Domácí obraně dělal problémy především skvěle hrající Zafeiris, po jehož další akci nebezpečně pálil Lukáš Provod. Dělovka slávistického záložníka ale trefila pouze klubko bránících hráčů. Bohemians na závěr prvního poločasu nenavázali a hra se po většinu času odehrávala na jejich obranné polovině.

Sešívané do větších příležitostí dlouho nepouštěli, přesto v 67. minutě podruhé inkasovali, když po zaváhání v rozehrávce navýšil vedení hostujícího celku střelou na zadní tyč Chytil. Klokani si první střelecké zakončení v druhé půli připsali až v 79. minutě, Köstlova rána skončila ale vysoko nad brankou. V závěru mohl rozdíl ve skóre zvýraznit Oscar Dorley, Jedlička však jeho pumelici vytěsnil.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport