Slavia se ve druhé půli zvedla. V Praze by to mohl být opravdu dobrý zápas, prohlásil Mourinho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia se ve druhé půli zvedla. V Praze by to mohl být opravdu dobrý zápas, prohlásil Mourinho

Mourinho na tiskové konferenci ocenil soupeře za druhý poločas.
Mourinho na tiskové konferenci ocenil soupeře za druhý poločas.Profimedia
Trenér fotbalistů AS Řím José Mourinho (60) na tiskové konferenci pochválil pražskou Slavii za zlepšený výkon ve druhém poločase, vítězství 2:0 si ale jeho tým podle něj pohlídal s přehledem. Slavný portugalský kouč kvůli disciplinárnímu trestu v Evropské lize opět chyběl na lavičce Římanů, po zápase přesto zašel za svým protějškem Jindřichem Trpišovským (60) a poděkoval mu za lichotivá předzápasová vyjádření.

Favorizovaný italský celek na Olympijském stadionu před nejvyšší návštěvou sezony 64 834 diváků rozhodl už v úvodu duelu. Po 44 sekundách se trefil Edoardo Bove a v 17. minutě se prosadil belgický kanonýr Romelu Lukaku. "Giallorossi" tak vedou skupinu G s plným bodovým ziskem.

"Pro Slavii to nebyl jednoduchý zápas. Když inkasujete v první minutě, tak se vám nikdy nehraje dobře. My jsme hráli první poločas s velkou energií, která po změně stran trochu opadla. Soupeř si z toho důvodu vypracoval nějaké příležitosti, ale nic zásadního," zhodnotil Mourinho.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Věhlasný kouč očekává, že za dva týdny v odvetě budou Pražané nebezpečnější. "Musím říct, že se Slavia ve druhé půli zvedla, její výkon byl velmi slušný. V Praze by to mohl být opravdu dobrý zápas," podotkl zkušený Portugalec, který si v Edenu odpyká poslední část čtyřzápasového trestu za urážky rozhodčích po finále minulého ročníku Evropské ligy.

K Mourinhovi se dostalo Trpišovského vyjádření ze středeční tiskové konference, kde označil svérázného Portugalce za trenérskou legendu a jeden ze svých vzorů. Slavný kouč tak po televizních rozhovorech zašel svého protějška pozdravit.

"S panem Trpišovským jsme se viděli jen minutku. Pozdravili jsme se a já mu poděkoval za to, co o mně řekl na tiskové konferenci," dodal stručně.

Přehled zápasu AS Řím – Slavia 2:0