Slovan dal razítko na pátý ligový titul v řadě. Triumf slaví i Češi Zmrhal a Medveděv

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan dal razítko na pátý ligový titul v řadě. Triumf slaví i Češi Zmrhal a Medveděv
Zmrhal s Medveděvem opět slaví se Slovanem slovenský titul
Zmrhal s Medveděvem opět slaví se Slovanem slovenský titulProfimedia
Čeští fotbalisté Jaromír Zmrhal (29) a Jurij Medveděv (26) slaví se Slovanem Bratislava další slovenský titul. O jeho zisku rozhodl obhájce prvenství v předposledním kole nadstavby díky vítězství 2:1 na hřišti Banské Bystrice. Má nyní nedostižný náskok pěti bodů před Dunajskou Stredou, které nestačilo k udržení naděje ani vítězství 1:0 v Žilině.

Banská Bystrica – Slovan Bratislava 1:2

Slovan začal plnit papírové předpoklady už ve 12. minutě, kdy Lovat zachytil míč na levé straně před brankovou čarou, poslal ho před branku a z hranice malého pokutového území pohotově zakončil Čavrič.

Po půlhodině hry se zranil brankář Slovanu Trnovský a musel ho nahradit Chovan. Domácí svou územní převahu do poločasu v jasnou šanci nepřetavili a po změně stran inkasovali podruhé, když unikajícího Abubakariho fauloval brankář Hruška. Nařízenou penaltu proměnil Čavrič. V závěru zápasu snížil hlavou střídající Depetris, ale i tak mohly na Štiavničkách i za asistence policie vypuknout mistrovské oslavy Slovanu.

"Belasí" mají před druhou Dunajskou Stredou pětibodový náskok. V nové sezoně budou opět reprezentovat slovenský fotbal v Lize mistrů. Začnou v 1. předkole, první zápasy odehrají 11. a 12. července, odvety pak 18. a 19. července. Jméno soupeře se dozvědí při losování 20. června v Nyonu.

Slovan ovládl slovenskou ligu popáté za sebou a získal 29. ligový titul v historii, po osamostatnění Slovenska třináctý. Kazašský rodák Medveděv byl u všech pěti posledních titulů, jeden má i s Plzní ze sezony 2014/15. Zmrhal se na Slovensku raduje podruhé, tři ligové trofeje získal předtím se Slavií.

Tabulka skupiny o titul slovenské ligy
Tabulka skupiny o titul slovenské ligyLivesport