Sparta hlásí čtvrtou letní posilu, z Liberce přichází útočník Olatunji

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta hlásí čtvrtou letní posilu, z Liberce přichází útočník Olatunji

Victor Olatunji je novou posilou Sparty.
Victor Olatunji je novou posilou Sparty.sparta.cz
Vedení Sparty představilo již čtvrtou letní posilu, kterou se stal Victor Olatunji (23). Nigerijský útočník se stěhuje do Sparty z Liberce, přičemž na Letné podepsal víceletý kontrakt. Pražané tak bleskurychle zareagovali na odchod Tomáše Čvančary do Mönchengladbachu.

"Přestupuje k nám hráč se zajímavými fyzickými a rychlostními parametry. Jedná se typologicky o útočníka, kterého v kádru aktuálně nemáme. Victor má potenciál se v našem prostředí nadále rozvíjet, i to je klíčový důvod, proč ho přivádíme," uvedl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Olatunji přišel do Liberce v lednu na hostování z kyperského klubu AEK Larnaka. V jarní části první ligy vstřelil v 18 zápasech osm gólů. Slovan i jeho zásluhou skončil sedmý. Severočeši na konci května uplatnili na Olatunjiho opci a proměnili jeho hostování v přestup.

Olatunji a jeho statistiky v dresu Liberce.
Olatunji a jeho statistiky v dresu Liberce.Livesport

"Náš klub se dlouhodobě zaměřuje na rozvoj talentovaných hráčů, kteří se pak mohou ve své kariéře posunout dál. Stejně tak to bylo v případě Victora, který se u nás během minulé sezony dokázal vypracovat a upozornit na sebe kvalitními výkony. Nabídka z mistrovské Sparty byla pro hráče i klub atraktivní, proto jsme se rozhodli ji akceptovat a umožnit Victorovi další posun," řekl prezident libereckého klubu Zbyněk Štiller.

V podzimní části sezony za Larnaku odehrál 20 soutěžních utkání a dal dvě branky, zasáhl i do skupinové fáze Evropské ligy a kvalifikace Ligy mistrů. Nigerijský útočník má zkušenosti také ze slovenské ligy, kde nastupoval za Inter Bratislava a Podbrezovou.

Olatunji by měl ve Spartě nahradit Tomáše Čvančaru. Dvaadvacetiletý český reprezentant přestoupil v pátek do bundesligového Mönchengladbachu.

Vedení Sparty kromě Olatunjiho přivedlo během letní přestávky záložníky Michala Ševčíka z Brna a Srba Veljka Birmančeviče z Toulouse a slovenského brankáře Jakuba Surovčíka z Jablonce. Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho začnou novou ligovou sezonu v neděli proti Olomouci, v srpnu vstoupí do kvalifikace o Ligu mistrů.

Další přestupy a spekulace