Sparta si hladce poradila s Olomoucí a ovládla základní část. Slavia veze všechny body z Hradce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta si hladce poradila s Olomoucí a ovládla základní část. Slavia veze všechny body z Hradce

Aktualizováno
Sparta řádila už v první půli.
Sparta řádila už v první půli.Profimedia
Fotbalisté Sparty a Slavie zvládli hladce poslední 30. kolo základní části FORTUNA:LIGY. Obhájce titulu zvítězil v Olomouci 4:1 i díky dvěma zásahům kapitána Ladislava Krejčího (25). Sešívaní v Hradci Králové vyhráli 2:1 díky dvěma trefám krátce před koncem prvního poločasu.

Hradec Králové – Slavia 1:2

Mojmír Chytil se hned ve třetí minutě prodral přes Petra Kodeše do stoprocentní příležitosti, jeho zakončení k pravé tyči ale zázračně zneškodnil Adam Zadražil. V 18. minutě se Jindřicha Staňka na druhé straně pokoušel překvapit Štěpán Harazim, jeho dobře trefený projektil ovšem těsně minul levou tyč.

Hradec sešívaným vzdoroval až do 41. minuty, kdy zpoza šestnáctky skrytě k pravé tyči vypálil Provod a Slavia šla do vedení. Skóre na světelné tabuli se znovu změnilo už po dalších dvou minutách, když hradecká obrana nezachytila náběh Zmrzlého, který se dokázal prosadit po centru Tomáše Holeše.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 57. minutě mohl Zmrzlý skórovat podruhé, přízemní centr Provoda ale v dobrém postavení trefit nedokázal. Ofenzivní snažení sešívaných se následně zmírnilo, a Hradec tak dostal prostor pro případné snížení. V poslední desetiminutovce se domácí dostali do několika vyložených šancí. Tváří v tvář Staňkovi nejprve selhal Matěj Koubek, o chvíli později pak z dorážky nedokázal dopravit míč do sítě Václav Pilař.

Gólovou znělku si fanoušci Hradce vyslechli nakonec v první minutě nastavení. Karel Spáčil bravurně trefil skákající balon a nádhernou ránou k pravé tyči dokázal snížit.

Zmrzlého rozhovor po utkání s Hradcem Králové pro O2 TV Sport.
O2 TV Sport

Olomouc – Sparta 1:4

Letenští vstoupili do utkání vstřelenou brankou Jana Kuchty, ta však kvůli ofsajdovému postavení sparťanského forvarda nemohla být uznána. Hanáci úvodní tlak Sparty přečkali a hra se začala postupně vyrovnávat.

Pražský celek se i tak dostal do vedení ve 28. minutě díky penaltě Krejčího, kterou umístil přesně k levé tyči. Oblíbence hostujících fanoušků gólové choutky neopustily a brzy po úvodní trefě slavil druhou branku, když hlavou perfektně zakončil rohový kop Kaana Kairinena.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce po změně stran si mohl spravit chuť Kuchta, nabídku Lukáše Haraslína ale trestuhodně zahodil. Sparťané se radovali potřetí v 53. minutě. Matěj Ryneš posunul na hranici šestnáctky míč na Veljka Birmančeviče, jenž střelou ke vzdálenější tyči nedal šanci Tadeáši Stoppenovi.

Kuchta se nakonec dočkal v 66. minutě, když po nechtěné přihrávce Krejčího elegantně přehodil Stoppena. Gólovou radost nakonec poznali i domácí příznivci. Čtvrt hodiny před koncem překonal Petera Vindahla hlavou Jáchym Šíp, který si našel centr Martina Pospíšila.

Tak se na hřišti pohyboval Krejčí.
Tak se na hřišti pohyboval Krejčí.Opta by Stats Perform

Program nadstavby FORTUNA:LIGY

Další zápasy

Tabulka FORTUNA:LIGY