Šulc prožívá v Plzni přelomový ročník. To, že to takhle trefuje, není náhoda, chválí ho Koubek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šulc prožívá v Plzni přelomový ročník. To, že to takhle trefuje, není náhoda, chválí ho Koubek

Pavel Šulc prožívá nejlepší sezonu v kariéře.
Pavel Šulc prožívá nejlepší sezonu v kariéře.Profimedia
Bývalý český reprezentant do jednadvaceti let Pavel Šulc z Viktorie Plzeň byl považován za velký talent již jako teenager, nicméně opravdu průlomový ročník zažívá až nyní ve svých třiadvaceti letech.

Bývalému záložníkovi Jihlavy, Opavy, Jablonce i Českých Budějovic se podařilo prosadit ve všech třech soutěžích, v nichž jeho západočeský zaměstnavatel z Doosan arény působí.

Šulc ve FORTUNA:LIZE udeřil v současné chvíli už devětkrát (stačilo mu na to pouhých šestnáct startů v základní sestavě), 110 odehraných minut v MOL Cupu přetavil ve dva přesné zásahy a stejný počet tref zaznamenal i na poli Evropské konferenční ligy.

Celkem už to dělá 13 branek, čímž o dost navýšil své dosavadní maximum pěti gólů za sezonu. Ve Štruncových sadech je díky tomu nejlepším střelcem mužstva a jednoznačně zastiňuje i zkušené ofenzivní hráče Jana Klimenta, Matěje Vydru či Tomáše Chorého.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

Jeho trenérský šéf Miroslav Koubek si po jeho posledním zásahu ve vršovickém Ďolíčku netroufl tipovat, na kolik branek nakonec Šulc dosáhne. "Typologicky je to ofenzivní středopolař a ne útočník, uvidíme, kolik branek ještě dá," uvedl v rozhovoru klubový web fcviktoria.cz.

O víkendu podle něj na hrací ploše přímo lítal a podal skvělý výkon. "Svůj výkon korunoval brankou a je vidět, že se na trénincích střelbě věnuje. To, že to takhle trefuje, není náhoda," upozornil velezkušený trenér.

Rodák z Karlových Varů, jenž má v Plzni smlouvu do léta 2026, v současnosti patří mezi rozdílové hráče nejvyšší tuzemské soutěže a kdo ví, jestli ho nebude chtít nový kouč českého národního mužstva Ivan Hašek vyzkoušet i v úvodních mezinárodních duelech roku 2024, které se uskuteční v březnu.