Vyloučení kapitánů podtrhlo pekelnou atmosféru v Edenu. Slavia doplatila na Ogbuovo déjà vu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vyloučení kapitánů podtrhlo pekelnou atmosféru v Edenu. Slavia doplatila na Ogbuovo déjà vu

Aktualizováno
Ladislav Krejčí a Jan Bořil v potyčce, po níž byli oba vyloučeni.
Ladislav Krejčí a Jan Bořil v potyčce, po níž byli oba vyloučeni.Profimedia
Sparta remizovala v devátém kole FORTUNA:LIGY na půdě Slavie 1:1. Ve vyhroceném 308. derby plném karet, včetně dvou červených pro oba kapitány, sehrály hlavní roli pokutové kopy. Ten první proměnil v 58. minutě Václav Jurečka, jenž dal vzpomenout na týden starý zápis z Pardubic. Zdálo se, že půjde o rozhodující branku, avšak v nastavení dostalo utkání hollywoodskou zápletku. Nejprve vstřelil pojišťovací gól Mojmír Chytil, jeho zásah byl však kvůli předchozí ruce anulován. Stejně jako v nadstavbě se provinil proti pravidlům ve vlastním vápně Igoh Ogbu, za což byli sešívaní potrestáni vyrovnávací trefou Lukáše Haraslína z penalty.

Slavia – Sparta 1:1

Úvodní dějství se navzdory vysokému tempu po většinu času odehrávalo ve středu hřiště a mnoho zajímavého ani před jednou bránou k vidění nebylo. Otevřít skóre se v závěru první čtvrthodiny zápasu pokusil Jan Kuchta, jehož zakončení po centru z přímého kopu prolétlo kousek nad břevnem.

O chvíli později se musel mít na pozoru i Peter Vindahl, kterého se pokusil překvapit přímým zakončením od rohového praporku Christos Zafeiris. Trefil ale jen boční síť. Jako jediný vypálil mezi tři tyče v první půli Ivan Schranz, jenž však dánského gólmana z bezprostřední blízkosti neprostřelil.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

Vindahl tak kapituloval až v 58. minutě, kdy po faulu Ángela Preciada na pronikajícího Muhameda Tijaniho nařídil sudí pokutový kop. Míč si na bílý puntík postavil Jurečka a s přehledem nabídnutou šanci využil. Krátce nato málem srovnal po rohovém kopu Asger Sörensen, jenže již překonaného Aleše Mandouse skvěle zastoupil Lukáš Masopust.

Sparťané neuspěli ani v 65. minutě, milimetrový centr Haraslína totiž nedokázal usměrnit na místo určení Tomáš Wiesner. Definitivně zlomit odpor hostů mohl opět Jurečka, s jeho pokusem zpoza šestnáctky si ovšem poradil Vindahl. Po následné ostré potyčce mezi Janem Bořilem a Ladislavem Krejčím byli oba kapitáni po zásluze vyloučeni a vše směřovalo k výhře sešívaných.

Hodnocení aktérů 308. derby.
Hodnocení aktérů 308. derby.Livesport

Na konci dlouhého nastavení však zahrál Ogbu ve vlastním vápně rukou a z penalty srovnal Haraslín.

Tabulka FORTUNA:LIGY