Zlín chytá formu. Po Slavii doma obral i Slovácko, výhru 2:1 trefil Vukadinovič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zlín chytá formu. Po Slavii doma obral i Slovácko, výhru 2:1 trefil Vukadinovič
Po remíze se Slavií doma zlínští fotbalisté obrali i Slovácko. Tomu vzali rovnou všechny tři body.
Po remíze se Slavií doma zlínští fotbalisté obrali i Slovácko. Tomu vzali rovnou všechny tři body.Profimedia
Fotbalisté Zlína využili v jihomoravském šlágru téměř hodinovou přesilovku a ve 21. kole FORTUNA:LIGA porazili Slovácko 2:1. Favorita poslal do vedení hned ve čtvrté minutě Pavel Juroška (22). Hosté nicméně po jeho trefě neměli na růžích ustláno. Ještě v první půli totiž viděl červenou kartu kapitán Vlastimil Daníček, a Ševci tak měli k dispozici dlouhou početní výhodu. Tu domácí nejprve využili ke srovnání Tomem Slončíkem (19) a v závěru rozhodl o třech bodech pro žlutomodré Vukadin Vukadinovič (33).

Zlín – Slovácko 2:1

Předposlední Zlín v minulém zápase takřka obral o všechny body pražskou Slavii, gól Vukadinoviče z nastavení však nemohl platit a zápas skončil remízou. Právě obdržená branka v závěru minulého utkání stála všechny body Slovácko. To se o zlepšení reputace chtělo pokusit v Baťově městě, se žluto-modrým celkem totiž táhlo sérii tří výher v řadě s čistým kontem.

K potvrzení dominance nad Ševci nakročil mančaft Martina Svědíka hned ve čtvrté minutě, kdy Juroška poslal míč k levé tyči Stanislava Dostála. V dresu domácích byl vidět převážně zkušený matador Vukadinovič, nicméně žádná větší hrozba z jeho, ani z kopaček jeho spoluhráčů, nepřicházela. Zajímavou příležitost měl Jakub Janetzký, avšak akrobatickým zakončením nakonec bránu minul. Po zbytečném úderu loktem během útočné standardky byl ovšem vyloučen kapitán hostí Daníček, takže Slovácko muselo dohrávat v oslabení. 

Zápasové statistiky utkání Zlín – Slovácko
Zápasové statistiky utkání Zlín – SlováckoOpta by Stats Perform

Po změně stran tahal za nitky dle očekávání Zlín, nicméně jeho tlak byl spíše platonický. Ojedinělou šancí na sebe upozornil Zviad Natchkebia, gruzínský fotbalista ale mířil pouze do boční sítě.

Ševci se ale postupem času dokázali častěji probojovávat k zakončení, za což byli odměněni vyrovnávací trefou. Po přiklepnutí hlavou skvěle míč hrudí zkrotil Tom Slončík, jenž bombou z první rozjásal příznivce domácích. Otočku nakonec dokonal velmi aktivní Vukadinovič, který z úhlu ranou na zadní tyč zajistil svému celku všechny tři body. 

Tabulka F:L