Přestřelka v Madridu. Domácí Atlético přišlo v závěru o dvougólové vedení a s Getafe remizovalo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Přestřelka v Madridu. Domácí Atlético přišlo v závěru o dvougólové vedení a s Getafe remizovalo
Aktualizováno
Getafe urvalo v Madridu bod.
Getafe urvalo v Madridu bod.AFP
Fotbalisté Atlétika Madrid remizovali v 18. kole La Ligy v divokém zápase s Getafe 3:3. I díky dvougólovému Antoinu Griezmannovi (32) drželi domácí utkání ještě pět minut před koncem pevně pod kontrolou. V samotném závěru se však prosadil Óscar Rodríguez (25) a pokutový kop následně proměnil Borja Mayoral (26). Hosté tak alespoň částečně využili dlouhou početní výhodu, která přišla po vyloučení Stefana Saviče (32) ze 38. minuty. Zároveň narušili skvostnou sérii Los Colchoneros, jež čítala 11 výher v řadě před vlastním publikem.

Rayo Vallecano – Valencia 0:1

Na Rayu byla již od začátku znát velká snaha o zlepšení domácí bilance. Po 11 minutách hry se tak zjevil v šestnáctce osamocen Isi Palazón, jehož střelu jen včasným výběhem zlikvidoval Giorgi Mamardašvili. Aktivita Los Vallecanos nebrala ani poté konce, rána z hranice pokutového území od Floriana Lejeuneho ovšem letěla těsně vedle pravé tyče.

Také hosté se po půlhodině hry připomněli prvním, byť ne kdovíjak nebezpečným, projektilem na domácí bránu. Zbytek první půle byl už ovšem bez šancí, do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Obě mužstva vstoupila opětovně na hřiště jako politá živou vodou a v úvodních minutách se hra přelévala z jedné strany na druhou, kombinaci si ale hráči ztěžovali častými nepřesnostmi. To se rozhodl změnit Canós, který se dostal po hodině hry v šestnáctce k míči. S ničím se nerozpakoval a perfektní bombou pod břevno nedal domácímu gólmanovi jakoukoliv šanci.

Obdržená branka Rayo alespoň trochu probrala z poločasové hibernace, obrana Bianconegros si ale s jeho útočnými výpady dokázala vždy poradit. Ani červená karta v samotném závěru pro hostujícího Thierry Correiu, po které hrálo Rayo poslední minuty ve výhodě jednoho muže, už na výsledku nic nezměnila.

Atlético Madrid – Getafe 3:3

Blízko k otevření skóre měl v 10. minutě domácí Rodrigo Riquelme, jehož střela z levé části pokutového území rozezvučela horní tyč. Také druhá velká šance zápasu byla na straně Atlétika, přízemní pokus Memphise Depaye z otočky ale vytáhl David Soria mimo svou bránu. Komplikace pro hráče v modro-červených dresech přišla ve 38. minutě, když se po druhé žluté kartě předčasně poroučel do šaten Savič.

Početní nevýhoda však aktivitu domácích nezastavila, a tak se krátce před koncem prvního poločasu ujali vedení. Skákavý centr Riquelmeho našel ve vápně nabíhajícího Griezmanna, jenž v pádu tečoval míč za záda Sorii.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Brzy po návratu na trávník však bylo vyrovnáno, když se z dorážky prosadil hlavou Mayoral. Nerozhodný stav ale trval jen několik minut, jelikož si po hodině hry naskočil na centr z pravé strany střídající Álvaro Morata a brankáři Getafe nedal šanci. Pro Azulones bylo ještě hůře v 69. minutě, když se k nařízenému pokutovému kopu za nedovolené bránění postavil Griezmann a střelou k pravé tyči nezaváhal.

V závěru zápasu přišlo snížení, o které se tečovanou ranou postaral Rodríguez. To však ještě nebylo vše, protože v nastaveném čase zahrál rukou v šestnáctce Riquelme a sudí odpískal penaltu i na druhé straně hřiště. Tu bez větších problémů proměnil Mayoral, čímž srovnal na konečných 3:3.

Granada – Sevilla 0:3

Hosté už pod taktovkou Sáncheze Florese v úvodu duelu dominovali na míči. Střelecké příležitosti si ovšem nedokázali vytvářet, první ohrožení branky tak přišlo až od domácích skrze velmi nepřesnou ránu Gonzala Villara. A tak se ke slovu dostala ve 23. minutě opět Sevilla. Obrana Granady tečovala Pedrosův pokus tak nešťastně, že obloučkem zapadl přesně na zadní tyč.

Fotbalové umění pak předvedl Ocampos, který se odhodlal ke střele z 28 metrů. Výstavní rána zamířila přesně do pravé šibenice a Los Hispalenses šli do trháku. Ten mohl být dokonce třígólový, Pedrosa ale dalším parádním pokusem rozezvučel na konci první půle břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hned po čtyřech minutách druhého poločasu pohřbil zbývající naděje domácích velezkušený Ramos. Ten si naskočil na centr z přímého kopu a dělovou hlavičkou zamířil mimo dosah brankáře Granady. Možnost na snížení dostal po hodině hry Sergio Ruiz, bídným zakončením z hranice penalty ale nechal vyniknout připraveného Marko Dmitroviče.

Vášně pak vyvolala červená karta pro mladíka Manu Buena, kterou nakonec rozhodčí po poradě u videa změnil jen na kartonek žluté barvy. Za domácí ještě zahrozil střelou těsně vedle levé tyče Gerard Gumbau, alespoň konsolidační branky se ovšem on ani žádný z jeho spoluhráčů už nedočkali.

Tabulka La Ligy