Barcelona po oslavách nestačila na Sociedad, ten odrazil nápor Villarrealu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona po oslavách nestačila na Sociedad, ten odrazil nápor Villarrealu
Aktualizováno
Gerard Moreno rozhodl o vítězství Villarrealu nad Gironou v 94. minutě.
Gerard Moreno rozhodl o vítězství Villarrealu nad Gironou v 94. minutě.AFP
O španělském mistrovi je jasno už od minulé neděle, pár tajenek La Ligy pro ročník 2022/23 však ještě zbývá rozluštit. Třeba tu, kdo doprovodí Elche do druhé ligy. Právě již jistě sestupující celek se v sobotu představil na půdě Getafe, které se po remíze 1:1 alespoň prozatím posunulo do bezpečného území tabulky. Čtvrtou příčku zajišťující start v základní skupině Ligy mistrů si pojistil Real Sociedad. Na půdě čerstvého mistra Barcelony uspěl 2:1 a odrazil tak nápor dotírajícího Villarrealu, jenž si odvezl tři body z Girony.

Girona – Villarreal 1:2

Důležité okamžiky zápasu se odehrály již během úvodní půlhodiny. Žlutá ponorka, která chtěla případným vítězstvím vytvořit tlak na čtvrtý Real Sociedad a přiblížit se Lize mistrů, šla brzy do vedení. To když Yéremy Pino úspěšně zakončil přečíslení.

Katalánci se však nevzdali, za což byli odměněni zanedlouho díky Davidu Lópezovi. Hosté se ale k baskickému klubu přece jen na rozdíl dvou bodů přiblížili. O jejich výhře totiž ve čtvrté minutě závěrečného nastavení rozhodl střídající Gerard Moreno.

Statistiky zápasu Girona – Villarreal
Statistiky zápasu Girona – VillarrealOpta by Stats Perform

Bilbao – Celta Vigo 2:1

Baskové úspěšně zabojovalo o sedmou příčku, která zaručuje Evropskou konferenční ligu – v taktickém duelu dokázali získat všechny body. Přesnou hlavičkou Iňakiho Williamse z páté minuty se Lvi ujali vedení. Poté se však podařilo oběma celkům vsítit rychlou branku těsně po poločasové přestávce.

Hrdinou Rojiblancos se stal Álex Berenguer, který kromě vítězné trefy zasáhl i břevno. Přestože hosté ještě nejsou matematicky zachráněni, byl by jejich případný sestup i přes sérii čtyř proher v řadě možný pouze v případě, že v závěru sezony zcela zkolabují.

Statistiky zápasu Bilbao – Celta Vigo
Statistiky zápasu Bilbao – Celta VigoOpta by Stats Perform

Almería – Mallorca 3:0

Almería učinila důležitý krok k záchraně, když na vlastním hřišti porazila Mallorku 3:0. O osudu utkání rozhodl v první půli dvěma trefami Lázaro, jenž nepolevoval ani po změně stran a krátce před hodinou hry završil hattrick. Mladičký Brazilec zažívá povedený závěr sezony, když skóroval již ve třetím utkání v řadě.

Rojiblancos se díky zisku tří bodů posunuli na 13. příčku tabulky a tři kola před koncem disponují nadějným náskokem čtyř bodů na sestupové příčky. Piráti naopak počtvrté z posledních pěti utkání naplno nebodovali, záchranářské starosti už se jich ale nějakou dobu netýkají.

Statistiky zápasu Almería – Mallorca
Statistiky zápasu Almería – MallorcaOpta by Stats Perform

Getafe – Elche 1:1

Getafe si do záchranářského souboje připsalo důležitý bod, když remizovalo na domácím hřišti s Elche 1:1. Skóre utkání otevřel v osmé minutě Munir El Haddadi, na trefu marockého útočníka odpověděl krátce před změnou stran pátým zásahem v sezoně Lucas Boyé.

Azulones se tak tři kola před koncem dostali na příčku zajišťující setrvání v nejvyšší soutěži. Madridský klub musí výslednou remízu považovat za ztrátu, neboť poslední Elche třetím bodovým ziskem z posledních čtyř zápasů pouze vylepšuje dojem z nepovedeného ročníku.

Statistiky zápasu Getafe – Elche
Statistiky zápasu Getafe – ElcheOpta by Stats Perform

Barcelona – Real Sociedad 1:2

Vyrovnané střetnutí přineslo řadu příležitostí na obou stranách, o první trefu se po skvělé práci Alexandera Sörlotha postaral již v páté minutě úvodního dějství Mikel Merino. Po změně stran přidal Nor k asistenci i branku, když 11. gólem v ligové sezoně zajistil vítězství hostů.

Celek ze San Sebastiánu se ziskem všech bodů výrazně přiblížil k účasti v Lize mistrů. Tři kola před koncem soutěže totiž baskický celek disponuje na pátý Villarreal nadějným náskokem pěti bodů. Barcelona poprvé v sezoně prohrála doma.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport