Atlétiku se v důležitém zápase proti Gironě povedl obrat, dvěma góly se blýskl Griezmann

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Atlétiku se v důležitém zápase proti Gironě povedl obrat, dvěma góly se blýskl Griezmann
Griezmann řídil výhru Atlétika.
Griezmann řídil výhru Atlétika.AFP
Fotbalisté Atlétika Madrid zvítězili ve 31. kole La Ligy před vlastními fanoušky nad Gironou 3:1. Blanquivermells popáté za sebou prohráli na hřištích soupeřů navzdory tomu, že šli brzy do vedení, když se posedmnácté v sezoně prosadil Arťom Dovbyk (26). Nejlepším mužem zbylé části zápasu však byl domácí tahoun Antoine Griezmann (33), jenž plynule navázal na středeční výkon, kterým pomohl Atlétům zdolat Dortmund ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Tentokrát se navíc zapsal i na střeleckou listinu, a to hned dvakrát.

Atlético Madrid – Girona 3:1

Sny Girony o titulu už sice byly po působivé jízdě Realu pryč, umístění v elitní čtyřce by však stále znamenalo několikanásobné překonání předsezonních očekávání. Jejím konkurentem v této snaze bylo právě Atlético, které si zápolení v La Lize proložilo bitvou v Lize mistrů proti Dortmundu. Do pozice favorita ho proti Gironistes posouvala mimo jiné síla v domácím prostředí, kde v celé ligové sezoně ztratilo body jen dvakrát.

Dobrá nálada po středečním zápase nevydržela Los Colchoneros dlouho. Po perfektní kombinaci přihrával pod sebe Yan Couto, načež do prázdné brány míč dopravil nejlepší střelec Girony Dovbyk. Daleko k úspěchu neměla ani prudká přízemní rána zpoza vápna z kopačky Aleixe Garcíi, nicméně ta prosvištěla pouze vedle levé tyče.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Poté, co zahrál ve vlastním vápně rukou Miguel Gutiérrez, následovala penalta pro domácí, kterou s přehledem proměnil Griezmann. V poslední minutě nastavení první půle se navíc hlavou prosadil Ángel Correa, a Atléti tak šli do kabin s lepším pocitem.

Krátce po přestávce udeřili červenobílí znovu. Nepovedený odkop mladíka Jhona Solíse skončil na kopačce Griezmanna, jenž bez větších problémů překonal Paula Gazzanigu. Snížení mohlo přijít opět z kopačky Dovbyka. Ukrajinský vytáhlý hroťák ale ránu po stříleném centru do brány uklidit nedokázal. Dále si už Girona nic nebezpečnějšího nevytvořila, a tak z Estadio Metropolitano odjela s prázdnou.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Vallecano – Getafe 0:0

Rayo mohlo brzy inkasovat, když se v 10. minutě utrhl Jaime Mata, gólman však jeho dobře mířenou přízemní střelu zlikvidoval. Na druhé straně se k dalekonosné ráně odhodlal Unai López, balon ale proletěl těsně nad břevnem. Los Vallecanos si drželi ve zbytku úvodního dějství mírnou převahu, ke gólu to ovšem nevedlo.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí hrozili i po změně stran, když se ve dvou zajímavých šancích objevil López. Španělský záložník nejprve zakončil těsně vedle pravé tyče, načež procpal míč přes defenzivní linii soupeře na osamoceného Camella, který se střelou z první rovněž nevešel do kýženého prostoru.

Vůbec první přesnou ránu mezi tři tyče si tak po hodině hry zapsal Camella, jenž zblízka dorážel centrovaný balon přímo do náruče připraveného gólmana. Frustraci obou celků podtrhly časté fauly i vyostřené výměny názorů mezi hráči.

Tabulka La Ligy