Auru Girony pocítila i Valencia, obrat zařídil Stuani. Real si vzal zpět první místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Auru Girony pocítila i Valencia, obrat zařídil Stuani. Real si vzal zpět první místo
Aktualizováno
Obrat Girony zařídil dvěma góly Cristhian Stuani.
Obrat Girony zařídil dvěma góly Cristhian Stuani.@GironaFC
Girona v 15. kole La Ligy udolala dvěma góly v závěru Valencii 2:1 a na pár hodin se vrátila do čela tabulky. Po triumfu přitom dlouho sahali Netopýři, které poslal do vedení Hugo Duro. Střídající veterán Cristhian Stuani ale po dvou přihrávkách o 16 let mladšího Yana Couta duel zvrátil. Na vítězství domácích zareagoval Real Madrid, jenž si po výhře nad Granadou vzal zpět první místo. S Gironou mají stejně bodů, Bílý balet se však chlubí lepší vzájemnou bilanci i skóre. Popáté v řadě bodovalo Bilbao, doma rozstřílelo Vallecano 4:0 a zůstalo v kontaktu s první čtyřkou. Poslední sobotní zápas mezi Osasunou a Realem Sociedad skonči lremízou 1:1.

Girona – Valencia 2:1

Girona od začátku ovládala hru a v úvodních 20 minutách držela balon častěji než soupeř. První šanci si přesto připravili hosté, když se ve 22. minutě po levé straně prohnal Fran Pérez, jeho střela těsně minula pravou tyč. Blanquivermells měli jasnou převahu, ovšem díky skvělé defenzivní práci Valencie se domácí objevili v první půli šestkrát v ofsajdu a za 45 minut nevystřelili na branku.

Domácí pokračovali v nastaveném tempu i ve druhé půli. V 51. minutě vypálil za hranicí pokutového území Aleix García, ale jeho dalekonosný pokus vyrazil Giorgi Mamardashvili. Nedlouho poté však ztratil při výrazném tlaku Girony koncentraci David López, který nereagoval na zpětnou přihrávku. Jeho zaváhání využil Duro, jenž v úniku přeloboval padajícího Paula Gazzanigu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí poté uzamkli Xotos na jejich polovině a po silném tlaku se jim až v 83. minutě podařilo vyrovnat. Po centru z pravé strany míč doletěl ke Stuanimu, který jej pohodlně dopravil do sítě. Girona se hnala za vítězstvím a po dalším centru Couta si na balon naběhl do šestnáctky opět Stuani a svým druhým gólem v utkání otočil skóre. V nastavení ještě po Portově pasu uklidil míč do brány Sávio, po přezkumu u videa byl však jeho gól na 3:1 odvolán kvůli ofsajdu.

Real Madrid – Granada 2:0

Bílý balet se v první půli nejprve přesvědčil o přísnosti sudího Pabla Fuertese. Ten každý výraznější projev odporu vůči své autoritě odměnil žlutým kartonkem. Po stanovení hranice pravidel se Toni Kroos ve 26. minutě uvedl bravurní přihrávkou do šestnáctky, kterou v úvodní trefu přetavil Brahim Díaz. Na sklonku poločasu mohl skórovat Joselu, z bezprostřední blízkosti však zamířil vedle levé tyče.

Před hodinou hry potvrdil výbornou formu Rodrygo, když do sítě razantním způsobem dopravil odražený míč po zákroku gólmana. Madridský celek poté zvolnil tempo a nehnal se bezhlavě do útoku. Hru tak kouskovaly fauly, které byly často mířené i na Juda Bellinghama. Právě mladá anglická superstar adresovala do vápna soupeře přesné přihrávky, tu nejlepší z nich poslal v 75. minutě z halfvoleje přímo do brankáře Federico Valverde.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ath. Bilbao – Vallecano 4:0

Cestu k vysokému vítězství načal ve 23. minutě Gorka Guruzeta, jenž se neuznaným zásahem chvíli předtím nenechal odradit. Bilbao si kromě pohodlného tříbodového zisku nadělilo také pojistku nadějného odchovance Nica Williamse, jenž se zkraje prosince upsal Baskům až do roku 2027. Ten se navíc stejně jako jeho bratr Iňaki Williams zapsal do kolonky úspěšných střelců. Athletic zároveň potěšil vlastní fanoušky již sedmou domácí neprohrou v řadě, v nichž navíc udržel průměr přes tři vstřelené góly na utkání.

Osasuna – Real Sociedad 1:1

O úvodní trefu duelu se postaral už ve druhé minutě Moi Gómez, jenž usměrnil míč do sítě po pasu Anteho Budimira, který potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče týmu z Pamplony. Hosté ovšem dokázali ještě v první půli srovnat, když se prosadil dvougólový hrdina zápasu o bronz olympijského turnaje z roku 2016 Umar Sadiq. Čekání Los Rojillos na domácí výhru nad San Sebastiánem se tak protáhlo už na osm duelů.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport