Nováček z Kanárů vzlétl tabulkou. Výtečnou formu Getafe přibrzdila špatná disciplína

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nováček z Kanárů vzlétl tabulkou. Výtečnou formu Getafe přibrzdila špatná disciplína

Las Palmas po vítězství poskočilo na osmé místo ligové tabulky.
Las Palmas po vítězství poskočilo na osmé místo ligové tabulky.AFP
Las Palmas využilo výhodu domácího prostředí a v předehrávce 15. kola La Ligy porazilo Getafe 2:0. Klub z madridského předměstí tak okusil první ligovou porážku od konce září. Skóre otevřel ve 43. minutě přesně umístěnou hlavičkou domácí Julián Araujo, druhý poločas pak ovlivnila zejména brzká červená karta pro Omara Aldereteho. Zbytek zápasu žlutomodří v poklidu kontrolovali kombinační hrou. V závěru navíc dokázal navýšit vedení Cristian Herrera, a jeho tým tak poskočil na osmé místo ligové tabulky.

Las Palmas – Getafe 2:0

Hráči Getafe do zápasu nevstoupili tou správnou nohou, úvodní tlak domácích sice přežili bez inkasovaného gólu, když ale v deváté minutě fauloval Óscar Rodríguez a rozhodčí bez váhání ukázal červenou kartu, hostujícím fanouškům zatrnulo. Nakonec si ale mohli oddychnout, Mateo Busquets Ferrer ji totiž po konzultaci s videorozhodčím odvolal.

Tato výstraha madridskému klubu nestačila a nechala domácí nadále kombinovat ve středu pole. Projevila se však impotence útoku žlutomodrých, kteří si až do 43. minuty nedokázali vytvořit gólovou šanci. Pak ale vyslal Kirian Rodríguez přesný centr na hlavu krajního obránce Arauja a ten svou první brankou mezi španělskou elitou bezpečně poslal domácí do vedení.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hosté do druhé půle vyrukovali s více soubojovou taktikou, ta jim ale byla osudná hned po necelé minutě, kdy Alderete přišlápl patu Enza Loiodiceho a tentokrát už Ferrer hosty červené karty neušetřil. Zdvojnásobit vedení domácích mohl Saúl Coco, jeho hlavičku však bravurním zákrokem vytěsnil David Soria. Žlutomodří se ale i tak druhého gólu dočkali, když v nastavení brankáře Soriu překonal Herrera.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport