Cygankovův gól namlsal fanoušky Girony, o návrat do čela ji připravila baskická stálice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cygankovův gól namlsal fanoušky Girony, o návrat do čela ji připravila baskická stálice

Girona nevyužila možnost vrátit se do čela tabulky La Ligy, s Bilbaem doma remizovala 1:1.
Girona nevyužila možnost vrátit se do čela tabulky La Ligy, s Bilbaem doma remizovala 1:1.AFP
Girony ve 14. kole La Ligy remizovala doma s Bilbaem 1:1. Atraktivní duel nabídl už v prvním poločase několik příležitostí na obou stranách, na gól si však diváci v Katalánsku museli počkat do 55. minuty, kdy byl na konci povedeného protiútoku Viktor Cygankov. Hostující Baskové na jeho zásah našli odpověď o necelou čtvrthodinu později zásluhou utažené střely k pravé tyči v podání Iňakiho Williamse. Gironistes se tak nedokázali vrátit do čela soutěže, kde je nyní díky lepšímu skóre Real Madrid.

Girona – Ath. Bilbao 1:1

A dobré rozpoložení Basků potvrdil zkraje páté minuty Gorka Guruzeta. Jeho pokus k pravé tyči musel hasit skvělým zákrokem Paulo Gazzaniga. Katalánský klub se ale nenechal zahanbit, v úseku tří minut měl dvě velké příležitosti matador Cristhian Stuani.

Jen málo šancí obou celků postrádalo nápaditost a určitou herní vyspělost. Kamenem úrazu se stalo přesné zakončení, které nedokázal vyprodukovat ani jeden tým. Tyto skutečnosti doháněly oba trenéry k zuřivosti a určitá změna ve druhé polovině duelu byla nasnadě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Bíločervení si s nastalou situací dokázali poradit lépe a konkrétně Cygankov v 55. minutě dokonale využil většího zmatku v obraně Lvů a došel si tak pro třetí zásah v dosavadním ročníku. Rojiblancos se ale nevzdávali a svoji první větší šanci hned využili.

Iňaki Williams obdržel luxusní pobídku od svého spoluhráče a s přehledem se postaral o vyrovnání. Gironistes se ještě snažili o gólové odskočení, ale úspěchem povzbuzení fotbalisté Athletiku Bilbao už větší zápletku v zápase nedopustili.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport