Barcelona po dlouhé době prožila zápas bez nervů a zařadila se za Real Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona po dlouhé době prožila zápas bez nervů a zařadila se za Real Madrid

Raphina zaznamenal proti Getafe gól a asistenci.
Raphina zaznamenal proti Getafe gól a asistenci. AFP
Barcelona ovládla ve 26. kole La Ligy duel s Getafe jednoznačně 4:0 a poskočila na druhé místo tabulky o pět bodů za Real Madrid. Katalánci měli od úvodních minut utkání pevně v rukou, když se po úprku za obranu prosadil Raphinha. Záhy po změně stran využil dobré pozice uvnitř vápna Joao Félix a na debaklu soupeře se podílel teprve svým druhým zásahem v ročníku i Frenkie de Jong. Souboj Alavése s Mallorcou skončil 1:1. Almería se stále nedočkala první výhry v ročníku, díky dvěma brankám Luky Romera alespoň remizovala s Atléticem Madrid 2:2.

Barcelona – Getafe 4:0

Úvod utkání byl vyrovnaný, i Getafe si vytvořilo pár nadějných příležitostí. Favorit ovšem hned první větší šanci ve 20. minutě proměnil. O vedení Barcelony se postaral Raphinha, který po náběhu za obranu uklidil míč přízemní ranou na zadní tyč. Následně Katalánci pokračovali v držení míče, ovšem na defenzivní blok soupeře už v rámci prvního poločasu recept nenašli.

Vstup do druhého dějství byl pro domácí tým snový, když hned první příležitost skončila v síti. Andreas Christensen předvedl parádní přihrávku ze strany hřiště, po které to už měl Joao Félix velmi jednoduché, jelikož byl na malém vápně nikým nehlídaný. Od té chvíle jasnou kontrolu nad herním průběhem převzali hráči Barcelony.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Nejprve Robertu Lewandovskému sebral gól ofsajd. O chvíli později se už oprávněně mohl radovat de Jong, když uvnitř pokutového území nasměroval do pravého dolního rohu branky přízemní ránu, kterou mu na zlatém podnose připravil Raphinha. V nastavení stanovil konečný výsledek pohotovou dorážkou z voleje Fermín López.

Alavés – Mallorca 1:1

Ke gólu měli dlouho blíže hosté, v 76. minutě ovšem přispěchal s vedoucí brankou Carlos Benavídez, jenž se prosadil poprvé v letošním ročníku. Celek z Baleárských ostrovů však nesložil zbraně a úspěšnou trefou Matiji Nastašiče v 88. minutě vybojoval již 12. remízu v ročníku. Jeho čekání na vítězství na hřišti soupeře se ale znovu natáhlo, jelikož se naposledy z venkovního tříbodového zisku radoval 16. září.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Almería – Atl. Madrid 2:2

Hosté se už ve druhé minutě dostali do vedení, když po krásné individuální akci na levém křídle naservíroval Reinildo Mandava míč do předbrankového prostoru pro Ángela Correu, který ranou z první otevřel skóre. V 10. minutě se rozhodl mezi obránci zakončovat Memphis Depay, zamířil ale těsně vedle.

I přes zjevnou nadvládu Atlétika si pár šancí vytvořili také domácí hráči. Slibné zakončení si připsal Choco Lozano, zpoza vápna však zamířil pouze do středu branky. Radost z vyrovnání ovšem na Power Horse Stadium přece jen zavládla, když před půlhodinou hry vypálil z otočky za hranou pokutového území přesně k tyči Romero.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ani změna stran nepřinesla mnoho atraktivních akcí. Až v 57. minutě přišel rychlý protiútok, který dlouhým nákopem nastartoval Stefan Savič, a Rodrigo de Paul zakončil sprint přes polovinu hřiště úspěšným obstřelem gólmana. Pojistit vedení mohl o šest minut později Rodrigo Riquelme, jeho tečovaná rána však skončila na břevně.

Hostům tak po hodině hry zůstaly znovu oči pro pláč, když náběh z pravé strany hřiště zakončil střelou pod břevno dvougólový Romero. V závěrečných minutách sice Atlético znovu vládlo statistikám, další příležitosti si ale vytvořilo až v nastaveném čase, kdy branku přepálil osamocený Álvaro Morata.

Tabulka La Ligy