Famózní závěr poločasu vynesl Vallecanu výhru. Osasunu akrobaticky sestřelil Palazón

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Famózní závěr poločasu vynesl Vallecanu výhru. Osasunu akrobaticky sestřelil Palazón

Souboj rozhodla jediná branka.
Souboj rozhodla jediná branka.AFP
Rayo Vallecano udělalo svým fanouškům po více než dvou měsících tříbodovou radost, když na domácím stadionu porazilo v duelu 29. kola La Ligy Osasunu 2:1. Souboj celků pokukujících po evropských pohárech rozhodla závěrečná pětiminutovka první půle. Nejdříve si vstřelil smolnou vlastní branku Aridane Hernández (34), na nějž navázal jen o chvíli později nádherným akrobatickým kopem expert na krásné góly Isi Palazón (28). Hostům následně nepomohla k remíze ani další náramná trefa, o kterou se po změně stran postaral dalekonosným pokusem Moi Gómez (28).

První šance se diváci dočkali v 10. minutě, kdy po krásné individuální akci zakončoval z hranice malého vápna domácí Fran García. Proti jeho pokusu se ale vytáhl reflexivním zákrokem Aitor Fernández. To bylo ale na dlouho dobu z atraktivních akcí vše.

Až pět minut před koncem první půle se míč ze závaru před hostujícím brankářem rozkutálel směrem za brankovou čáru, kam se nikým netečován i dostal. Gól byl nakonec jako vlastní připsán Hernándezovi. Domácím příznivcům pak nezáživný první poločas hráči plně vynahradili ještě druhou brankou v krátkém sledu, když z voleje mířil přesně k levé tyči Palazón.

Utkání Vallecano – Osasuna 2:1

Inkasované góly z konce úvodního dějství vedly k lepšímu výkonu Osasuny na začátku druhého poločasu, obrana Vallecana ale předváděla poctivý výkon a dlouho žádné nebezpečí nepřipouštěla. Nakonec se týmu z Pamplony částečně vyplatilo zjednodušit hru a zbytečně nekombinovat.

V 66. minutě se tak do míče opřel Gómez, a dělovku zpoza vápna umístil nechytatelně do horního rohu branky. Více už toho ale hosté předvést nedokázali. Naopak tři minuty před koncem ještě zahrozil Pathé Ciss, jeho hlavička z malé vzdálenosti ale mířila přesně na gólmana.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport