Cádiz zkomplikoval sestupovou tajenku. Betis si poradil s Bilbaem a Real se Sevillou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cádiz zkomplikoval sestupovou tajenku. Betis si poradil s Bilbaem a Real se Sevillou

Aktualizováno
Souboj Cádizu a Celty skončil remízou 2:2.
Souboj Cádizu a Celty skončil remízou 2:2.Profimedia
Cádiz remizoval ve 26. kole La Ligy se Celtou Vigo 2:2. Domácí se mohli v případě vítězství na soupeře dotáhnout, jenže cestu za úspěchem jim znepříjemnil už v 11. minutě pohledným zásahem veterán Iago Aspas. Piráti sice inkasovali před hodinou hry ještě jednou, Darwin Machís však v nastaveném čase završil stíhací jízdu vyrovnávacím gólem. Betis si poradil s Bilbaem 3:1, o osudu hostů rozhodl ve 38. minutě smolným vlastním gólem Yuri Berchiche. V utkání nováčka Las Palmas s Osasunou padlo po jedné na každé straně a Real Madrid na závěr nedělního programu zásluhou Luky Modriče přetlačil Sevillu 1:0.

Cádiz – Celta Vigo 2:2

Domácí, kteří hráli v netradičních modrých dresech asociovaných spíše se Celtou, začali aktivněji. Nebylo jim to však nic platné, protože v 11. minutě obdržel přihrávku z levé strany Aspas a přízemním pokusem otevřel skóre. Hubené vedení hostům stačilo, a tak se ani nadále dopředu moc nehnali. S pevnou defenzivou soupeře si však příliš nevěděl rady ani Cádiz. Do té doby největší příležitost na vyrovnání měl ve 37. minutě Maximiliano Gómez, jehož hlavička těsně minula levou tyč.

Piráti po pauze ještě přidali, jenže akrobatické zakončení Rubéna Alcaraze vychytal Vicente Guaita. Los Celestes naopak moc možností na další zásah nepotřebovali, ve vápně se ocitl nikým nehlídaný Williot Swedberg a po necelé minutě pobytu na trávníku propálil Conana Ledesmu. Následně se konečně dočkal první radosti z přesné trefy na lavičce Cádizu i kouč Mauricio Pellegrino, jenž byl svědkem centru na kopačky Latasy Juanmiho, který i silou vůle dotlačil balon za brankovou čáru.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Zimní posila ze saúdskoarabské ligy mohla také vyrovnat, ale proti ráně z malého vápna se postavil Guaita. Remízový zásah si tak nakonec připsal až ve 100. minutě Machís, jehož projektil z rohu vápna zaplul do šibenice. Souboj o záchranu bojujících týmů tedy vítěze nenašel.

Betis – Ath. Bilbao 3:1

Betis začal tím nejlepším způsobem, když si ve 13. minutě naběhl Chimy Ávila na přihrávku Williana Josého a se zakončením k pravé tyčce neměl problém. Druhý gól utkání si do vlastní sítě ve 38. minutě nešťastně srazil Yuri Berchiche, který na vyražení brankáře nedokázal včas zareagovat. O chvílí později přišly pro Basky další komplikace, jelikož za poznámky k rozhodčímu viděl Nico Williams druhou žlutou kartu.

Rojiblancos se dokázali oklepat a z posledního rohu prvního poločasu hlavičkoval přesně Gorka Guruzeta. Cesta za vyrovnáním pokračovala ve druhém poločase. V 56. minutě prošel Alex Berenguer přes tři obránce, ale jeho technický pokus těsně minul vzdálenější tyč. Naděje hostujícího celku držel Unai Simón, který parádním zákrokem zneškodnil hlavičku Germána Pezzelly i střelu zdálky Williama Carvalha.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Premiérovou branku v evropských soutěžích přidal v 67. minutě Američan Johnny, na jehož přesný pokus hranice šestnáctky nedokázala hostující obrana zareagovat. Zelenobílí si výsledek ve zbytku zápasu pohlídali a všechny pokusy o snížení skóre dokázali eliminovat.

Las Palmas – Osasuna 1:1

Střelecké temno úvodního dějství prosvítil krátce po návratu z kabin přesným volejem odchovanec hostujícího celku Unai García. Stejný způsob zakončení zvolil chvíli nato produkt mládežnické akademie žlutomodrých Kirian Rodríguez, jenž po fiasku v minulém kole zajistil domácím alespoň bod.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Real Madrid – Sevilla 1:0

Byli to Andalusané, kteří jako první výrazně zahrozili. Rychlý protiútok před odkrytou bránou ovšem nedokázal úspěšně zakončit Youssef En Nesyri, jenž nepotvrdil roli kanonýra, když poslal míč vysoko nad bránu. Lépe si na druhé straně vedl Lucas Vázquez, který si doběhl do vápna pro přihrávku a obstřelil Orjana Nylanda. Radost mu ovšem překazil videorozhodčí, jenž poukázal na předchozí faul.

Pusinky to rozhodilo, a další šance tak přišla až v 39. minutě, kdy se uvolnil Aurélien Tchouaméni a vypálil. Jeho rána se otřela o jednoho z bránících hráčů a skončila v boční síti. Na závěr z úctyhodné vzdálenosti vyslal jedovatý projektil Federico Valverde, tentokrát však zakročil Nyland a vyrazil nad břevno. Stejně jako v úvodu zápasu, tak i na začátku druhé půle mohli fotbalisté Sevilly udeřit z protiútoku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Přečíslení tři na dva zakončoval Isaac Romero do protipohybu Andrije Lunina, nicméně Ukrajinec pohotově zareagoval a vyrazil míč na roh. Na druhé straně se šikovně uvolnil Rodrygo a jeho obstřel jen těsně minul pravou tyč. Dlouho se schylovalo k tomu, že si týmy rozdělí body, nicméně Carlo Ancelotti v 75. minutě poslal na trávník Modriče. Zkušený záložník se mu po pár minutách odvděčil výstavní trefou k pravé tyči.

Tabulka La Ligy