Celta vyšla naprázdno, Mallorca loupila mimo svůj stadion poprvé od ledna

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Celta vyšla naprázdno, Mallorca loupila mimo svůj stadion poprvé od ledna

Mallorca v pondělní dohrávce La Ligy přetlačila Celtu Vigo 1:0.
Mallorca v pondělní dohrávce La Ligy přetlačila Celtu Vigo 1:0.AFP
Mallorca dokázala v pondělním klání 29. kola La Ligy překvapit Celtu, kterou na její půdě porazila 1:0, čímž ukončila sérii šesti utkání bez vítězství. Hráči Viga sice po celý duel dominovali na míči, jediný zásah si ovšem připsal ve 21. minutě hostující Amath Ndiaye. Rumělky tak zvítězily na venkovním stadionu poprvé od 4. ledna, v rámci ligy uhrály tři body mimo svůj stadion dokonce poprvé od 6. listopadu minulého roku.

Celta Vigo – Mallorca 0:1

Fanoušci na Estadio Balaídos si na první střelu na bránu museli počkat až do druhé dvacetiminutovky, hned ta byla ovšem gólová. Iňigo Ruiz de Galarreta tak tak stihl odcentrovat, než balon přešel brankovou čáru, a míč po odrazu od bránícího hráče skončil na kopačce Antonia Railla.

Ten ho ještě posunul do výhodnější pozice a Ndiaye už neměl problém zakončit do odkryté brány. Senegalský křídelník mohl krátce před odchodem do kabin vedení Rumělek ještě navýšit. Problémy se zpracováním však zapříčinily, že jeho pokus z hranice malého vápna skončil o kus vedle vzdálenější tyče.

Statistiky zápasu Celta Vigo – Mallorca
Statistiky zápasu Celta Vigo – MallorcaOpta by Stats Perform

Trenér Carvalhal nebyl s výkonem svého týmu spokojen, a tak hned se začátkem druhé půle oživil útok dvěma novými tvářemi na hřišti. Obraz hry se ovšem nijak nezměnil, fotbalisté Celty nadále kontrolovali míč, obranný blok Mallorky je však do vyložených šancí nepouštěl. O změnu tempa se následně pokusil Luca de la Torre, jehož rychlý centr nadělal stoperům problémy, ale dokázali jej odvrátit do bezpečí.

Vyrovnání měl na kopačce sedm minut před koncem Renato Tapia, jeho skvěle trefená rána z voleje se však snesla na břevno. Kvůli ostrému faulu za červenou kartu v závěru bude v příštím utkání bleděmodrým chybět kapitán Hugo Mallo.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport