Girona na hřišti Realu Sociedad potvrdila skvělou formu a dál sní o evropských pohárech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Girona na hřišti Realu Sociedad potvrdila skvělou formu a dál sní o evropských pohárech

Girona znovu potvrdila, že se jí v posledních zápasech daří.
Girona znovu potvrdila, že se jí v posledních zápasech daří.AFP
Real Sociedad remizoval ve 34. kola LaLigy na vlastním stadionu s Gironou 2:2. Domácí přitom do utkání vstoupili perfektně a už ve 24. minutě vedli po trefě Davida Silvy (37) o dvě branky. Hosté ale před pauzou vyrovnali, a to navzdory absenci zraněného Taty Castellanose (24). Ztráta bodů ovšem domácí výběr nemusela příliš mrzet, neboť mají na čtvrté příčce stále vcelku výrazný náskok. O postup do evropských pohárů stále usiluje také Osasuna, která doma přehrála Almeríi 3:1. Villarreal má po výhře 5:1 s Bilbaem stále šanci na Ligu mistrů. K ní je blízko Real Madrid, což podpořil těsným úspěchem s Getafe.

Real Sociedad – Girona 2:2

Už ve třetí minutě dostali domácí příležitost udělat další krok vstříc účasti v milionářské soutěži. Takefusa Kubo si na hranici vápna zasekl balon a po lehkém kontaktu s nohou soupeře se sesunul k zemi. Exekuce nařízeného pokutového kopu se chopil Mikel Oyarzabal a přízemní ranou poslal La Real do vedení. Ve 20. minutě mohl rozdíl ve skóre navýšit Alexander Sörloth, jenž utekl obraně hostů. Norský dlouhán si však před zakončením míč ještě zasekl, a jeho střelu se štěstím zblokoval obránce soupeře.

Zanedlouho se domácí ochozy přece jen dočkaly další branky. Centr Kuba si totiž na zadní tyči našel veterán Silva a připsal si svůj druhý ligový zásah v sezoně. Vzápětí mohla snížit Girona, hlavička Arnau Martíneze ale mířila těsně vedle. Hosté se před pauzou přesného zásahu přece jen dočkali, a to rovnou dvakrát. Nejprve Yan Couto za pomoci teče obránce našel zpoza vápna horní roh brány San Sebastiánu, aby následně v nastaveném čase po centru vyrovnal kapitán Cristhian Stuani.

Real Sociedad byl po většinu zápasu lepším týmem.
Real Sociedad byl po většinu zápasu lepším týmem.Opta by Stats Perform

Druhá půle nenavázala na úvod a závěr té první a dlouho nepřinášela zajímavé brankové příležitosti ani na jedné straně. Až v 57. minutě se pěkně uvolnil Kubo a opět servíroval balon do šance Silvovi. Legenda Manchesteru City však tentokrát zamířila jen doprostřed na Paula Gazzanigu.

Chvíli poté mohla jít do vedení Girona, jenže domácí gólman Álex Remiro hlavičku z bezprostřední blízkosti stihl vykrýt. Vzápětí se na druhé straně znovu připomněl Kubo, jeho přízemní střelu na přední tyč ale zastavil Gazzaniga o tyč na brankové čáře. V závěru přispěl k závěrečnému tlaku Sociedadu Oriol Romeu, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen. Domácí však krátké přesilovky nevyužili.

Osasuna – Almería 3:1

Hráči Osasuny si po prohraném finálovém duelu v Copa del Rey poradili na vlastní půdě s Almeríi s přehledem 3:1. Domácí rozhodli šest minut po začátku druhé půle, kdy se nejdříve prosadil Ante Budimir a následně i milimetrově přesnou dělovkou Abde Ezzelzouli. Los Rojillos se tak díky tříbodovému zisku udrželi ve hře o pohárovou Evropu, naopak La Unión se stále v nahuštěném spodku tabulky drží pouze dva body nad sestupovými vodami.

Osasuna si připravila více gólových šancí.
Osasuna si připravila více gólových šancí.Opta by Stats Perform

Villarreal – Bilbao 5:1

Villareal nadále sní o Lize mistrů. Jeho hráči se poprvé od září roku 2018 radovali z vítězství nad Athletikem Bilbao, když ho na domácím hřišti porazili 5:1. Hrdiny Žluté ponorky, která si upevnila průběžnou pátou příčku a stále může v tabulce dostihnout Real Sociedad, se stali dvougóloví Álex Baena a Nicolas Jackson. Druhý jmenovaný se tak v posledních čtyřech kláních prosadil celkem šestkrát.

Real Madrid – Getafe 1:0

Domácí se naladili na odvetu semifinále Ligy mistrů. Defenzivně laděné malé madridské derby rozhodl v 70. minutě Marco Asensio, který zaznamenal už devátou trefu v ligové sezoně. Getafe počtrnácté v řadě na Santiago Bernabéu padlo a i nadále zůstává v sestupových vodách. Bílý balet své čtvrté soutěžní utkání v tomto měsíci zvládl a minimálně do nedělního odpoledne poskočil přes dalšího městského rivala Atlético na druhé místo tabulky.

Getafe v posledních devíti vzájemných ligových střetnutích zaznamenalo pouhý jeden gól. A bilanci si nevylepšilo ani dnes. I když derby odstartovalo aktivněji a úvodní přízemní pokus Nemanji Maksimoviče zamířil pouze těsně vedle levé tyče domácí branky. Na druhé straně scházely Asensiovi ve 13. minutě pouze centimetry k tomu, aby dosáhl na centrovaný míč a ze středu pokutového území nebezpečně zakončil. Jednalo se však o ojedinělou příležitost Los Blancos, kteří se přes dobře fungující defenzivní val hostů k zakončení nedostávali. 

Úvod druhého poločasu vyšel opět lépe hostům, v 50. minutě hlavičkoval odchovanec Realu Borja Mayoral hlavou po rohovém kopu těsně nad. Na nepřesvědčivý výkon Los Galacticos zareagoval trenér Carlo Ancelotti čtveřicí střídání v úvodních 15 minutách druhé půle.

V 67. minutě zahrozili ale opět Azulones, když dalekonosný projektil Juana Iglesiase vytěsnil Thibaut Courtois skvělým zákrokem nad břevno. Skóre se tak měnilo až o tři minuty později, kdy z první velké příležitosti poslal Real Madrid do vedení tečovanou ranou z hranice pokutového území Asensio. V 79. minutě byl španělský útočník blízko své druhé trefě v utkání, jeho hlavičku však David Soria zastavil zázračným zákrokem na brankové čáře.

Tabulka LaLigy