Mayoral pomohl Getafe 14. gólem v sezoně, Granada venku padla posedmé v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mayoral pomohl Getafe 14. gólem v sezoně, Granada venku padla posedmé v řadě

Do prvního poločasu bylo o výsledku jasno.
Do prvního poločasu bylo o výsledku jasno.AFP
Getafe dalo zapomenout na nepovedené výkony z posledních týdnů a v dohrávce 22. kola La Ligy porazilo Granadu 2:0. Madridský klub utkání od úvodu dirigoval a do vedení se dostal ve 21. minutě zásluhou tečované střely Masona Greenwooda (22). Na gól kmenového hráče Manchesteru United navázal o čtvrt hodiny později Borja Mayoral (26), kterému k již 14. ligové trefě výrazně dopomohl chybující brankář Augusto Batalla (27). Nováček soutěže z Andalusie tak stále čeká na vítězství z venkovního hřiště, kde prohrál už celkem 10 zápasů.

Getafe – Granada 2:0

Do první gólové příležitosti se v 11. minutě dostal domácí útočník Mayoral, kterého našel v náběhu přesným centrem z levé strany Jordi Martín. Hlavní útočnou zbraň Getafe ale skvělým zákrokem vychytal Batalla. Argentinský brankář, jenž je u Andalusanů na hostování, už byl ovšem krátký na tečovanou střelu Greenwooda, který se po individuální akci rozhodl vypálit z hranice pokutového území.

Nešťastný gól Batallu pravděpodobně rozhodil, neboť ve 36. minutě podklouzl při rozehrávce a daroval míč Mayoralovi, jenž neměl problém dopravit jej do sítě a zvýšit na rozdíl dvou branek.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Zdramatizovat stav utkání mohl po necelé hodině hry hostující Myrto Uzuni, jenž se postavil k nařízené penaltě po nedovolené hře rukou Martína. Albánský útočník však ze značky pokutového kopu napálil pouze levou tyč, od které se míč odrazil mimo.

Granada ve druhé půli jednoznačně dominovala a další výraznější šanci si připravila v 79. minutě. Uzuni sklepl v šestnáctce míč na Óscara Melenda, jehož střelu však skvělým zákrokem vyrazil mimo tři tyče David Soria.

Tabulka La Ligy