Obměněná sestava Realu Madrid slavila v Baskicku, Silvovu rozlučku pokazil Güler

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Obměněná sestava Realu Madrid slavila v Baskicku, Silvovu rozlučku pokazil Güler
Arda Güler jako střelec jediné branky.
Arda Güler jako střelec jediné branky.AFP
Real Madrid nezastavilo ani nepříznivé počasí, když ve 33. kole La Ligy vyhrál na hřišti Realu Sociedad 1:0. Ještě před výkopem se s aktivní kariérou rozloučil míčový kouzelník David Silva, což mohlo mít určitý podíl na aktivním výkonu Basků. Přesto se v zápase trefili pouze opory šetřící hosté, které z ojedinělé ofenzivní akce poslal ve 29. minutě do vedení turecký talent Arda Güler (19). Po změně stran nepřinesla vyrovnání ani pokračující agilita domácích, a tak se náskok Bílého baletu na Barcelonu zvýšil už na 14 bodů. Z pohledu Katalánců už jich je přitom ve hře pouhých 18.

Real Sociedad – Real Madrid 0:1

Úvodní desetiminutovka zápasu nepřinesla žádnou větší akci, a tak se o tu první postaral Martín Zubimendi v 15. minutě. Po krásné individuální akci přihrál do míst, kde stál Takefusa Kubo, ale jeho střelu na bližší tyč dokázal Kepa Arrizabalaga zneškodnit.

O chvíli později vyslal tvrdou střelu zpoza šestnáctky Beňat Turrientes, jeho rána ovšem mířila nad břevno. Svou šanci v základní sestavě dostal také Güler. Ve 29. minutě ji zužitkoval nejlépe jak mohl, když přihrávku na zadní tyč usměrnil do sítě. Rychlou odpověď si připravil Kubo, avšak jeho gól byl odvolán z důvodu faulu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí měli možnost srovnat skóre minutu po začátku druhé půle. Turrientes zkusil své štěstí střelou k pravé tyči, ale proti jeho pokusu se blýskl důležitým zákrokem Arrizabalaga. Utkání se odehrávalo v bojovném duchu a oba celky si nenechaly nic zadarmo.

Obrana Bílého baletu pracovala velmi dobře a dařilo se jí eliminovat předfinální akce soupeře. Zaváhání přišlo v 80. minutě, kdy se uvolnil Mikel Oyarzabal, ale jeho lob sražený Éderem Militaem jen těsně minul levou tyč. Závěrečný tlak hosté přežili a mohli se těšit ze tří bodů i čistého štítu.

Tak vypadal jediný gól utkání.
Tak vypadal jediný gól utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka La Ligy