Ofenzivní esa Realu Madrid nestačila na Betis a získala jen bod. Las Palmas přemohl Alavés

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ofenzivní esa Realu Madrid nestačila na Betis a získala jen bod. Las Palmas přemohl Alavés

Bývalý dlouholetý záložník Realu Madrid Isco (vpravo) oslavil proti svému bývalému týmu bod.
Bývalý dlouholetý záložník Realu Madrid Isco (vpravo) oslavil proti svému bývalému týmu bod.AFP
Souboj dvou celků ze středu tabulky zvládl v sobotním 16. kole La Ligy lépe ostrovní Las Palmas, který přemohl Alavés těsným rozdílem 1:0. Jediným úspěšným střelcem utkání se stal Kirian Rodríguez (27). Do Sevilly dorazil k zápasu s tamějším Betisem lídr tabulky Real Madrid. Po remíze 1:1 se však musel spokojit pouze s bodem a jeho pronásledovatel v podobě Girony tak dostal jedinečnou příležitost znovu vyšplhat na vrchol pořadníku.

Alavés – Las Palmas 0:1

Klub z Baskicka doplatil především na nízkou efektivitu ve své útočné fázi. S formou se nepotkal hlavně Samu Omorodion, který ve stoprocentních šancích několikrát selhal a hned dvakrát jej o gólovou radost připravil zásah videorozhodčího. Triumf týmu z Kanárských ostrovů tak přisoudil jedinou regulérní brankou duelu Rodríguez, jenž tak navázal na velmi dobré výkony z předchozích týdnů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Betis – Real Madrid 1:1

Skóre mohl hned v sedmé minutě otevřít kapitán Realu Luka Modrič, potvrdil však, že hlavičkování nikdy nepatřilo mezi jeho nejsilnější stránky. Po půlhodině hry poprvé ohrozili branku Andrije Lunina svěřenci Manuela Pellegriniho. Střelu Williana Josého ještě stihla defenziva Los Blancos zablokovat, proti pokusu Ayozeho Péreze se ovšem již musel vyznamenat ukrajinský brankář, který vytáhl skvělý zákrok. Ve 41. minutě měl šanci opět Modrič, s jeho jedovatou střelou si nicméně Rui Silva poradil. Gólem neskončil ani pokus Davida Alaby ze standardní situace, neboť rakouský obránce poslal svůj projektil jen mimo Silvovu branku.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Šest minut po změně stran musel další skvělý zákrok vytasit Lunin, který kryl zajímavý pokus svého bývalého spoluhráče Isca. Španělského záložníka musela neproměněná šance mrzet o to víc, když sledoval, jak o dvě minuty později na druhé straně hřiště posílá jeho bývalého zaměstnavatele do vedení Jude Bellingham. Anglický mladík po hezké přihrávce Brahima Díaze neměl problém z bezprostřední blízkosti překonat Silvu, a otevřít tak skóre utkání.

V 66. minutě srovnal Aitor Ruibal, který náramně vypálil do levé šibenice a nedal brankáři nejmenší šanci zasáhnout. V samém závěru nejprve musel Silva zasahovat proti přímému kopu Toniho Kroose a následně na druhé straně zahrozil Isco, jeho hlavička však ke smůle domácích skončila pouze na tyči.

Villarreal – Real Sociedad 0:3

Osud utkání byl zpečetěn na konci úvodního dějství, kdy v rozmezí 11 minut padly všechny tři branky hostujícího celku. Tu vítěznou si připsal Mikel Merino, který se v lize naposledy prosadil 20. května proti Barceloně. Žlutá ponorka tak padla poprvé od jmenování nového kouče Marcelina, San Sebastián se naopak stále drží na pohárových pozicích.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Mallorca – Sevilla 1:0

Tříbodový zisk zařídil Rumělkám Cyle Larin, který se prosadil poprvé po svém letním příchodu do týmu z Baleárských ostrovů. Protrhl tak velkou střeleckou smůlu, jelikož dosud platil za nejčastěji zakončujícího hráče nejvyšší španělské soutěže bez přesného zásahu. Domácí díky výhře, na níž měl velkou zásluhu i skvěle chytající brankář Predrag Rajkovič, poskočili na 15. příčku o bod právě před trápící se Rojiblancos.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport