Getafe vrátil do zajetých kolejí pozdní gól Mayorala. Valencia doplatila na selhání kapitána

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Getafe vrátil do zajetých kolejí pozdní gól Mayorala. Valencia doplatila na selhání kapitána
V Getafe byla k vidění defenzivní bitva.
V Getafe byla k vidění defenzivní bitva.Profimedia
Getafe zvítězilo v 16. kole La Ligy na svém stadionu proti Valencii 1:0. V defenzivně laděném duelu se diváci dočkali první střely na bránu až po změně stran. Vyrovnaný průběh narušil v 50. minutě hostující kapitán Gabriel Paulista (33), jenž po ostrém faulu do obličeje unikajícího soupeře uviděl druhou žlutou kartu a zamířil předčasně do kabin. Početní převahu domácí využili v 87. minutě, kdy se prosadil jejich nejlepší střelec Borja Mayoral (26). Madridský celek se tak po ukončení osmizápasové série neporazitelnosti z minulého kola vrátil zpět na vítěznou vlnu.

Getafe – Valencia 1:0

Úvodní půlhodinu provázela naprostá ofenzivní marnost na obou stranách, když ani jeden z celků nevyprodukoval jedinou střelu. Getafe tak akorát dostávalo své pověsti s ohledem na počet faulů, jelikož v této statistice vévodilo celé ligové soutěži.

Vůbec první ohrožení branky vyplodil ve 37. minutě obránce Cristhian Mosquera, jenž po přímém kopu hlavičkoval nad břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

O výraznější vzruch se tak až po změně stran postaral kapitán hostů Gabriel Paulista, jenž po úderu do obličeje soupeře viděl druhou žlutou kartu a předčasně putoval do sprch. Zápis o utkání ovšem i nadále plnila pouze barevná ohodnocení závažnějších faulů. Getafe se postupně snažilo zmáčknout soupeře ve vlastní šestnáctce, k žádné výraznější šanci to však nevedlo.

Příležitost k otevření skóre přinesla až 80. minuta, kdy Jaime Mata z otočky napálil dobře postaveného gólmana. Slovo si tak chvíli před koncem vzal Mayoral, jenž přesnou hlavičkou k levé tyči zařídil pozdní rozhodnutí. Mimo záběry kamer se ještě provinil Javi Guerra, který uviděl červenou kartu. Stejný úděl postihl na druhé straně také Domingose Duarteho.

Tabulka La Ligy